Hlavní obsah

Audi SQ2 - Nejmenší SUV Audi dostane svou ostřejší variantu

Foto: Archiv Garáž.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ačkoliv Audi Q2 nepřijede do showroomu dříve, než koncem letošního roku, již nyní je jasné, že ani nejmenšímu SUV v nabídce ingolstadtského výrobce se nevyhne ostřejší sportovní varianta. Nepůjde přitom o žádné ořezávátko, očekávejte 300 koní!

Článek

Audi Q2 je momentálně jedním z nejzajímavějších vozů v nabídce značky z Ingolstadtu, a to nejen kvůli tomu, že jej ještě nikdo z veřejnosti neřídil, vymyká se z nabídky Audi i svým vzhledem. Vůz stojí na platformě MQB, což mu dává mnoho možností pro tvorbu dalších variant. Již nyní je tedy jasné, že vznikne i ostrá verze SQ2 a použije přitom již dostupnou techniku Audi S3. To znamená, že pod kapotu malinkého SUV se vměstná dvoulitrový turbomotor s výkonem 300 koní! Výkon poputuje na všechny čtyři kola skrze sedmistupňovou dvouspojkovou automatickou převodovku a teoreticky i skrze šestistupňový manuál. Vůz by se tak zařadil po bok ostřejších SUV Audi jako je SQ5 a SQ7, ty však využívají naftové agregáty. Podle některých zdrojů je navíc zvažována ještě brutálnější varianta, a to RS Q2 s pětiválcem z modelu RS3 o výkonu okolo 370 koní! U běžné Q2 je zatím nejsilnější agregát dvoulitr se 190 koňmi, a to pravděpodobně jak v benzinové, tak naftové variantě.  

Reklama

Načítám