Hlavní obsah

Audi S1 od B&B Automobiltechnik aneb minivůz s 380 koňmi

Foto: Archiv Garáž.cz

Audi S1 Sportback je samo o sobě úkaz - ve třídě minivozů se dvoulitrový turbomotor a pohon všech kol zrovna nenosí, o to zajímavější však tenhle stroj je. Jenže tuneři si řekli, že potencál leží ještě někde úplně jinde!

Článek

Toužili jste mít Audi RS1, malou nákupní tašku s brutálním výkonem, ale automobilka jej nedělá? Žádný strach, existuje řešení, a to konkrétně u tuningové firmy B Automobiltechnik! Ta se totiž vrhla na úpravy Audi S1 Sportback, které má dvoulitrový turbomotor a pohon všech kol Quattro. 

Výsledkem je možnost mít až 380 koní a 540 N.m točivého momentu! To znamená, že malý hatchback nyní zrychluje z klidu na sto kilometrů v hodině za 4,5 sekundy a maximální rychlost činí 285 km/h! Dosaženo toho bylo nejen přemapováním jednotky, ale také karbonovým sáním, zvýšením plnícího tlaku, větším turbem a mezichladičem, závodním výfukem a nechybí ani přídavné chlazení oleje.

Příplatek za úpravu ovšem činí 12.950 eur, tedy v přepočtu 350 tisíc Kč. Za tyto peníze ale získáte nejrychlejší nákupní vozík světa.

Reklama

Načítám