Hlavní obsah

Audi RS1 prý bude, a to již příští rok!

Foto: Archiv Garáž.cz

Již samotná existence Audi S1 nás udivovala - minivůz s dvoulitrovým turbomotorem a pohonem všech kol jen tak nenajdete a jezdí vážně dobře. Jenže tím to prý nekončí, již příští rok má do Ženevy přijet mnohem ostřejší RS1!

Článek

Výkon 231 koní, pohon všech kol, manuál a zrychlení na stovku za 5,8 sekund. To jsou hodnoty, které by člověk tak úplně nečekal od minivozu, přitom však patří právě Audi S1, nejmenšímu ostrému Audi. Před dvěma lety se ještě říkalo, že právě tohle auto je vrchol řady A1 a nic lepšího nebude. Nyní ale začínají prosakovat informace, že to tak úplně nebude pravda, protože na příštím ženevském autosalonu 2017 se má objevit ještě mnohem ostřejší RS1!

Technika je přitom jasná - bude převzata z Golfu R. Očekávejte tedy lehce přes 300 koní! Jen v o dost menším a lehčím autě - na to se vážně těšíme! Vzhledem k tomu, že již S1 jezdí i přes pohon všech kol pomocí spojky Haldex pěkně rozevlátě, rozhodně více než zmiňovaný Golf, mohlo by to být vážně zajímavé. Ve výsledku by se tak mohlo jednat o konkurenci i kupříkladu pro Ford Focus RS. Nechejme se tedy překvapit!

Reklama

Načítám