Hlavní obsah

Audi pošle do Číny elektromobily s dojezdem přes 500 km

Foto: Archiv Garáž.cz

Nedávno jsme psali o tom, do jakých rozměrů se v Číně rozjel trh s elektromobily. A všímají si toho také evropské automobilky. Audi se chystá v Číně představit hned několik modelů poháněné elektrikou, které by měly nabídnout výrazně větší dojezd.

Článek

Je to vcelku logický krok, protože proč se trápit s evropskými zákazníky, kterým je potřeba dlouhosáhle vysvětlovat výhody elektromobilu, když lusknutím prstu v Číně prodám desetinásobné množství. Audi to pochopilo a proto připravuje velikou ofenzívu elektrických modelů pro tamní trh. Zatím je informací hodně málo, ale důležité je, že by tam měla útočit především velkým dojezdem, který by měl překračovat hranici 500 kilometrů. Zejmě to vypadá, že se velká elektrická revoluce a kokurenční boj rozjede právě v Číně. Chystá se tam také automobilka Volvo, jejíž čínský vlastník pracuje na splečné elektro-platformě. Zanedlouho se přidají Mercedes-Benz, který tam má také vazby a následovat budou určitě další.

Foto: Archiv Garáž.cz

Audi připravuje sériovou výrobu konceptu E-Tron Crossover a to by mohl být první model, který se v Číně objeví. Nahrává k tomu kategorie SUV, která se tam stává stále oblíbenější a k tomu se přidává zmiňovaný elektrický pohon. Informace z automobilky hovoří také o tom, že by tam Audi mohlo rozjet celý elektrický brand s názvem E-TRON. Pod ním by se prezentovaly produkty a také služby s tím spojené. Dále se hovoří o elektrickém sedanu a kompaktním hatchbacku, kterým by mohla být nová generace modelu A3 s elektrickým pohonem. A co stojí za tím, že bude mít Audi tak velký dojezd? Především kompletní bateriový paket od společností Samsung a LG, který bude nabídne široké rozpětí dojezdu pro elektromobily. No jak vidno, elektrifikace automobilů se pořádně rozjíždí.

Reklama

Načítám