Hlavní obsah

5 finalistů auta roku 2019. Na koho si vsadíte?

Foto: Jan Červenka

Peugeot 508 je podle všeho jedním z hlavním favoritů na vítěze ankety Auto roku v ČR!

Anketa Auto roku roku 2019 v ČR má svoje finalisty - pětatřicet motoristických novinářů vybíralo svoje favority z 23 nominovaných vozů. Letos chybí domácí Škodovka, protože nemá žádnou novinku, což dává šanci konkurenci, vždyť nový model z Boleslavi pravidelně vyhrává. A jak je vidět, výběr je pestrý a šanci mají i vozy, které jste v naší první anketě zrovna nefavorizovali. Takže kdo tam chybí? A koho byste z finální pětky vybrali vy?

Článek

Sdělení je to krátké a jasné: Do druhého kola ankety Auto roku 2019 v ČR postupují vozy (v abecedním pořadí) BMW X5, Ford Focus, Kia Ceed, Peugeot 508 a Subaru XV. Vítěz ankety s titulem Auto roku 2019 v ČR bude vyhlášen dne 8. ledna 2019 na tiskové konferenci Svazu dovozců automobilů.

Nechali jsme vás hlasovat již ZDE v článku Hlasujte pro auto roku podle Garáž.cz a vaším vítězem se stala jednoznačně Mazda 6, která se ale do finálové pětice nedostala, stejně jako Dacia Duster na vašem druhém místě. A přestože je anketa letos anonymní, nebudu skrývat svoje karty – mezi finalisty je jen jedno auto, které jsem volil já, a to velmi povedený Peugeot 508. Volil jsem ještě Jaguar I-Pace (první elektromobil, který má opravdu skvělé jízdní vlastnosti), Volvo XC40 (pro jeho inovativnost), VW Touareg (získal si mě jízdním komfortem, a přestože má stejný technický základ jako Audi Q8, Q8 nebo Porsche Cayenne, je z nich výrazně nejlevnější) a pak i Mazdu 6, kterou jsem vybral hlavně kvůli vám, čtenářům Garáže. A osobně jsem váhal ještě mezi BMW X5 a Subaru XV.

Anketu Auto roku vyhlašuje Svaz dovozců automobilů (SDA) a Sdružení automobilového průmyslu (SAP) spolu s Klubem motoristických novinářů (KMN) a Klubem motoristických publicistů (KMP). Anketa probíhá dvoukolově – 35 porotců vybere 5 finalistů, z nichž se volí vítěz. Porotci mají k dispozici přesně daný počet bodů a k vozům musí přidat i odůvodnění své volby. Na začátku roku 2019 bude vyhlášena nejlepší trojice včetně vítěze, budou vyhlášeny i vedlejší kategorie Technická inovace roku nebo Ekologické auto roku.

Tak co, které auto z finálové pětky dostane váš hlas?

Který vůz z finálové pětky Auto roku v ČR 2019 byste vybrali vy?
BMW X5
15,7 %
Ford Focus
13,9 %
Kia Ceed
9,8 %
Peugeot 508
46,8 %
Subaru XV
13,8 %
Celkem hlasovalo 8934 čtenářů.

Reklama

Související témata:
Načítám