Hlavní obsah

12 tun tekuté čokolády zablokovalo celou dálnici

Foto: Profimedia

Dostat ze silnice tekutou čokoládu bylo docela umění...

Viděli jsme už spoustu kuriozních nehod, ale tato patří do TOP 10. V Polsku havaroval kamion a na dálnici vyteklo 12 tun čokolády.

Článek

Nikdo nebyl zraněn, hmyz z dalekého okolí byl nadšen, hasiči se nepředávkovali cukrem a žádné jiné auto už pak na místě nehavarovalo. Nehoda se stala brzy ráno na dálnici mezi Varšavou a Poznaní - řidič kamionu se totiž nevěnoval řízení, pak strhnul volant a průšvih byl na světě. Kamion se převrátil, prorazil svodidla a zůstal položený na boku přes všechny čtyři pruhy dálnice.

Foto: Profimedia.cz

Tekutá čokoláda po několika hodinách začne tvrdnout...

Hasiči však důvody k úsměvu neměli, čokoláda se totiž ze silnice odstraňovala jen velmi těžko. Nemůžete použít žádné běžné způsoby, pomohla až konzultace s výrobcem, který doporučil použít horkou tlakovou vodu, což byl trošku problém. Napřed ale museli hasiči dostat ze silnice samotnou cisternu a tahač, což nebylo v té mazlavé hmotě úplně jednoduché. Nakonec zasahovala těžká technika, kdy buldozery hrnuly čokoládu mimo silnici a pak silnici hasiči čistili proudem vody z cisteren. Situace byla o to komplikovanější, že před zavřením dálnice řidiči projížděli rozlitou čokoládou a znečistili tak další kilometry, které bylo potřeba taky uklidit…

Reklama

Načítám