Hlavní obsah

Téměř nejetá Lancia Delta Integrale Evo 2 GG je na prodej

Foto: Archiv Garáž.cz

Tohle auto je důkazem, že i v Česku naleznete vozy v opravdu výjimečném stavu. Lancia Delta Integrale Evo 2 v limitované edici Giallo Ginestra se prodává na východě republiky. Je to přitom neskutečně zachovalý kus, jehož interiér je ještě zabalen v původních igelitech!

Článek

První limitovanou edicí na bázi Lancie Delta Integrale Evo 2 se stala Giallo Ginestra, což byl rovněž název její žluté barvy. Vyrobilo se pouze 220 kusů a vozy měly černý interiér s vysokými sedadly Recaro potaženými alcantarou se žlutým prošíváním. Samo o sobě je tohle auto vzácné a unikátní, ostatně jako každá Evo 2, nehledě na limitovanou edici. Jenže v případě vozu, který na inzertním portálu tipcars.com prodává automobilová galerie Classic & Sports Cars v Rožnově pod Radhoštěm, je jasná výjimečnost ve světovém měřítku.

Foto: Archiv Garáž.cz

Na tachometru vozu totiž svítí necelých 5000 km a celé auto vypadá, jako by právě sjelo z výrobní linky. Byli jsme se na něj podívat osobně a najít chybičku je vpravdě nemožné. Dokonce jsou části interiéru obaleny ještě původním igelitem a uvnitř to voní novotou! Jaká je přesná cena takovéhoto vozu, netušíme. V inzerátu je napsáno cena dohodou a každému musí být jasné, že v tomto stavu se jedná o unikát za mnoho milionů korun, který je podpořen nejen tím, že jde o limitovanou sérii, ale hlavně schopnostmi Delty a jejími úspěchy v rally. Vůz je navíc samozřejmě plně funkční.

Foto: Archiv Garáž.cz

Reklama

Načítám