Hlavní obsah

Kouřící Land Rover - Tady se jede na páru! (video)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Taky si děláte srandu z Land Roveru, že je tak archaický a že si první kousek koupil Mr. T. Rex? No tak tohle se vám bude líbit - parní Land Rover. Ano, fakt! Abyste tohle dali do pohybu, musíte pod palubkou přikládat uhlí.

Článek

O archaičnosti klasického Land Roveru kolují vtipy, ale tohle už je trochu moc. Tenhle kousek je fakt přestavěný a pohání jej parní stroj. Pod kapotou je kotel, v přední části kouká komín a pod palubkou musíte přikládat uhlí. Jo, tohle je jak Land Rover z viktorianské éry. Postavil jej britský důchodce frank Rothwell, který dříve pracoval jako technik. Ten si tedy rozhodně s technikou a svým nářadím rozumí. Ve svém autě promítl i svou lásku k parním strojům a viktoriánské Anglii. Asi se smějete, ale tak o moc pomalejší, než původní motor, to asi nebude. A řekněte, jestli to s parním strojem není alespoň trochu cool. A ještě má rozkošnou přezdívku Mildred. Stavba trvala 400 hodin a pan Rothwell si jí užil. Jak sám říká: "každý potřebuje mít nějaké hobby." Doufám, že budu v 67 letech stejně čilý, jako tenhle děda.

Reklama

Načítám