Hlavní obsah

Nového Audi A6 se nejspíše dočkáme již v březnu v Ženevě

Foto: Archiv Garáž.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Patnáctého ledna se koná v Ingolstadtu akce, na které budou mít vybraní lidé možnost vidět novou generaci Audi A6. Otázkou je, zda bude tato akce veřejná, nicméně je jasné, že déle než do března na výstavní premiéru auta čekat nebudeme.

Článek

Slevy na současnou generaci Audi A6 stoupají, novinka je totiž za dveřmi. Možná jí uvidíme již tento měsíc v rámci světové premiéry, výstavní premiéra však podle všeho bude na březnovém autosalonu v Ženevě. Již patnáctého ledna je akce v Ingolstadtu, kde se automobil ukáže, není však jasné, jestli to bude světová premiéra, nebo jen předváděčka pro VIP zákazníky.

Auto by se mělo vzhledově přiblížit již představenému modelu A7. Pod kapotou pak budou zpočátku čtyř a šestiválcové motory včetně třílitrového benzinového šestiválce TFSI o výkonu 340 koní. Téměř jistě se později dočkáme i osmiválců, spekulovalo se dokonce o naftové jednotce z Audi SQ7. Osmiválce však ponesou označení S6 a RS6.

Foto: Archiv Garáž.cz

Podobně jako u A8, i A6 má uvnitř dostat řadu displejů. Centrální displej, pod ním nastavení klimatizace na dalším dotykovém displeji a nebude chybět ani digitální přístrojový štít. Zatím se můžeme podívat na špionážní fotografie ze serveru carscoop.com.

Reklama

Načítám