Hlavní obsah

Tajemný maskovaný prototyp v Česku - je to nová Škodovka?

Foto: Archiv Garáž.cz

Náš čtenář Piotr vyfotil v Praze maskovaný prototyp vozu, který sám nedokázal identifikovat. O co se tedy vlastně jedná? Pojďte si s námi alespoň tipnout, indicie nahrávají jedné z automobilek.

Článek

Je to nová Škodovka? Anebo Hyundai, který vyrobil model Kona, jenž má rovněž rozdělené světlomety jako maskované auto zachycené v Praze? Anebo jde o něco úplně jiného? Dlouho jsme bádali nad tím, co je tohle vlastně za stroj. Náš čtenář Piotr nám fotografie poslal s tím, že jsou vyfoceny v Praze, auto vypadá zajímavě, ale netuší, o co se vlastně jedná.

Foto: Archiv Garáž.cz

My jsme nad tím chvíli bádali a nakonec jsme na to přišli. V Česku totiž auta testuje ještě jedna automobilka, která je málo známá. Jedná se o čínského výrobce Lynk & Co, který již představil sedan a velké SUV. Právě na těchto vozech lze jasně rozpoznat designové detaily, jež má i vyobrazený prototyp. Rozdělená světla, velké zadní svítilny či jasně viditelné výfuky. Tohle tedy bude prozatím nejmenší auto této značky, konkurence pro zvýšené hatchbacky.

Značka pak patří do koncernu Geely, který má i Volvo či londýnské taxíky. Lynk & Co chce vyrábět vozy přímo určené pro Evropu, bodovat mají zejména cenou.

Reklama

Načítám