Hlavní obsah

Škoda Octavia IV (2021): Prostornější a pohlednější!

Foto: Archiv Garáž.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Očekávali jste, že čtyřoká Octavia bude brzy vyměněna za další generaci vozu? Tak to jste na omylu, čtvrtá novodobá Octavia totiž přijde až na přelomu let 2020 a 2021. Má být však prostornější a pohlednější.

Článek

S detailními informacemi o nové Octavii nyní přišel německý Auto Bild, byť jsou to samozřejmě stále nepotvrzené spekulace. Čtvrtá generace českého bestselleru se objeví na trzích až v roce 2021, takže čtyři roky po představení faceliftované třetí generace. Vůz bude opět stát na platformě MQB, byť poměrně přepracované. Octavia je nyní jedním ze zásadních modelů VW Group - milují ji v Číně, dobře se jí daří i v Evropě a generuje zisk.

Vůz má být delší, a to jak rozvorem, tak karoserií, přičemž objem kufru by měl vzrůst na 610 až 630 litrů, což je v teritoriu současného Superbu. Hovoří se rovněž o pohlednějším exteriéru, ostatně Auto Bild ukazuje i své návrhy, jak by Octavia mohla vypadat.

Octavia má těžit z technologií vyvinutých pro další generaci Golfu, která přijde v roce 2019. Jedná se zejména o poloautonomní řízení, různé velikosti obrazovek palubního systému či hlasové ovládání. Očekává se také použití matrix LED světlometů.

Pod kapotou se objeví motor 1.5 TSI, přičemž ve variantě s Mild hybridem by to mohla být náhrada naftové jednotky 1.6 TDI. Přijde však i klasický dvoulitr TDI, avšak ve výkonových verzích 163 a 190 koní. Benzinová osmnáctistovka bude vyměněna za dvoulitr s 200 koňmi, podobně jako to má nové Polo GTI. A to zní poměrně zajímavě i pro milovníky tradičních spalovacích motorů.

TV show Garáž!

Pravidelný čtrnáctideník je tu znovu! Tentokrát s testem nejbrutálnějšího Mercedesu současnosti. Rejloš provětral zelenou bestii AMG GTR. Vyzkoušeli jsme si i oplastovaný kombík V90 od Volva, španělskou královnu malých vozů Seat Ibiza a navštívili německé závody DTM. To vše ZDE!

Reklama

Načítám