Hlavní obsah

Mercedes-Maybach G650 v kabriu je nechutně krásná věc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Už jsme vám ukázali teaser na nové Géčko v kabriu. Teď jsou tu ale první snímky celého auta a nám berou dech. Jistě, ve skrytu máme nejradši drsné pracovní verze, ale úchylnosti jako pick-up 6x6 nebo kabriolet milujeme taky.

Článek

Ještě dříve, než proběhne oficiální představení, se na něj můžeme podívat v celé kráse. Přívítejte nový Mercedes-Maybach G650 Landaulet. Podívat se na něj můžeme díky instagramu AutoMailRU, kteří zveřejnili ukázkové video. Nakonec je to trochu něco jiného, než jsme čekali, ale pořád čirá bláznivina a důvod k radosti.

Vychází z platformy W463, kterou Mercedes-Benz pro třídu G používá od roku 1990. Moc rozdílů od předchozích W460 a W461 však na ní nenajdete. Géčko prostě vždycky bylo hranatá plechová škatule, která má aerodynamiku cihly. Ani u G650 tomu není jinak, rozhodně však nejsme zvyklí na odkrytou zadní část, která z něj vytváří polokabriolet. Teda někteří z nás, já si pamatuju ještě krátké kabrio Géčko seriálového Doktora z Hor.

Foto: Archiv Garáž.cz

G650 má ale znaky Maybachu, luxusní divize Mercedesu, které naznačují luxus číhající uvnitř. Nechybí vysoce kvalitní kůže, dřevo a sem tam nějaký ten karbon. O pohon se stará šestilitrový vidlicový dvanáctiválec po výkonu 630 koní a točivém momentu 1000 N.m. Rozšířené lemy kol jsou shodné s modelem 4x42, jsou tu ale i LEDky nad rezervou, které nahrazují třetí brzdové světlo.

Vznikne pouze 99 kousků, což z něj činí hodně luxusní zbží. Cena je odhadována na 300 tisíc Euro, oficiální představení proběhne v Ženevě.

Reklama

Načítám