Hlavní obsah

Žlutá barva hyzdí vyhlídku? To bychom se na to podívali!

Foto: Archiv Garáž.cz

Osmdesátník Peter Maddox měl svou žlutou Corsu rád a bez problémů ji parkoval v uličkách pitoreskního britského městečka Bibury. Turisté si však začali stěžovat, že jim křiklavě zbarvené autíčko kazí fotky.

Článek

Maddox se o stížnostech doslechl, ale co mohl dělat. Parkoval před svým domem na vyhrazeném místě a na jiný vůz neměl. Žlutá Corsa se mu navíc líbila. Doufal tedy, že turisté jeho kanárkového vetřelce na svých fotkách snesou. Bohužel doufal marně, v roce 2015 našel okno vymlácené kamenem a do kapoty vyrytý nápis "Vypadni". O incidentu napsala všechna přední britská média a dobří lidé na sebe nenechali dlouho čekat. Na Kickstarteru se vybralo dost peněz na opravu Corsy a dokonce i něco navíc. Zareagovala i britská pobočka Opelu (Vauxhall) a na Maddoxovu počest pojmenovala konkrétní odstín žluté barvy jako Maddox Yellow. Nový rozměr však celá aféra nabrala teprve před pár dny.

Foto: Archiv Garáž.cz

Na znamení loajality se totiž do ulic Bibury vydal konvoj žlutých aut. Nekonečný had vozů se linul všemi ulicemi a dával najevo, že žlutou odtud nikdo vyhazovat nebude. Zúčastnily se nejen Corsy, ale třeba o Octavia RS, Ford Mustang, Lancia Delta Integrale nebo Lamborghini Gallardo. Všechny spojovala žlutá barva a touha dát dnes již čtyřiaosmdesátiletému Maddoxovi najevo, že si nemá nechat jedním troubou zkazit náladu. Maddox si mimochodem mezitím už pořídil nové auto. Zůstal věrný Corse, ale takticky zvolil šedý odstín, aby už nikoho neprovokoval. Po tomhle průvodu by si to ale možná mohl rozmyslet a nechat si vůz polepit žlutou fólií. Ať se troubové třeba vzteknou.

Reklama

Načítám