Hlavní obsah

Živé vysílání z Festivalu rychlosti v Goodwoodu

Foto: Festival of Speed

Festival rychlosti v Goodwoodu

Začala jedna z největších událostí motoristického roku, na panství v Goodwoodu se rozjela velkolepá akce Festival of speed. Stovky tisíc návštěvníků, nejkrásnější auta, historické vozy, ale taky nejnovější sportovní auta, závodní speciály a premiéry pro pečlivě utajované novinky a koncepty.

Článek

Festival rychlosti v Goodwoodu je zkrátka motoristický svátek, který by si nikdo neměl nechat ujít. Lord March ho na svém panství poprvé upořádal jako akci pro své přátele, ale postupem let se z toho stala velkolepá událost, kterou nevynechávají automobilky, závodní týmy, sběratelé, slavná jména, ale i automobiloví fanoušci.

Letošní Goodwood hostí několik důležitých premiér, poprvé tady jezdí nová Toyota Supra, McLaren 600 LT, Mercedes-AMG GT 63 S, nový Ariel Atom, elektrický rekordman z Nordschleife Nio EP9, ale třeba i elektrický Volkswagen I.D. R, který zlomil rekord Pikes Peaku, nebo supersport BT 62 reinakarnované značky Brabham.

Ale pozor, na Festivalu rychlosti nejsou auta jen na dívání, ale i k mání. Bude se dražit třeba Aston Martin DB5 Jamese Bonda, velký zájem se čeká i o helmu Ayrtona Senny.

Jednou z největší atrakcí Festivalu rychlosti jsou však exhibiční a závodní jízdy na zdejší trati, kde se většina představovaných aut ukazuje živě a většinou na plné pecky. Díky živému vysílání se tam můžete podívat i vy!

Reklama

Související témata:
Načítám