Hlavní obsah

Krásný soft-roadový obytňák na prodej! Navíc po známém dakarském závodníkovi…

Foto: Ondřej Klymčiw

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Boom obytných aut už sice není tak silný jako v dobách pandemických, nicméně sem tam se objeví nějaký ten zajímavý bydlík na prodej. Narazili jsme na jeden na pohled obyčejný, nicméně uvnitř vysoce praktický a kvalitně zhotovený. Navíc jej prodává známý dakarský závodník…

Článek

Éra obytných aut sice byla nejsilnější za dob pandemie covidu a nějakou dobu po ní, nicméně i dnes se objeví na prodej nějaký ten zajímavý obytný vůz, který stojí za to. Nedávno jsme na jeden takový natrefili a jaké bylo zjištění, když vyšlo najevo, že jde o bydlík do lehkého terénu po slavném dakarském závodníkovi…

Foto: Ondřej Klymčiw

Obytný Transit je z roku 2015 a má najeto necelých 134 000 km.

Základem tohoto 5,6 metru dlouhého obytňáku je Ford Transit z roku 2015, který má aktuálně najeto necelých 134 tisíc kilometrů. Pohonnou jednotkou vozu je vznětový čtyřválec 2,2 litru o výkonu 125 koní a síle 300 Nm, kterou přenáší na všechna čtyři kola šestirychlostní manuál.

Mezi hlavní prvky vozidlové výbavy patří vyhřívané čelní sklo, dešťový senzor, světelný senzor, dvojitá klimatizace (kabina, nástavbová), otočná a vyhřívaná přední sedadla, kožený volant, parkovací senzory, tempomat a autorádio Alpine s kompatibilitou Apple CarPlay, Netflix, YouTube, O2 TV. Vhod přijdou rovněž terénní pneumatiky, zadní uzávěrka a tažné zařízení na 2 350 kg.

Foto: Ondřej Klymčiw

Přední sedačky jsou otočné a vyhřívané.

Obytná vestavba je v rámci střechy, podlahy a stěn zaizolovaná 20 mm tlustým materiálem K-FLEX. Okna jsou opatřena fóliemi, přičemž nechybí ani střešní okno se síťkou a sluneční clonou. Nábytek je vyroben z pevné dřevotřísky, šuplíky mají funkci jemného dovírání (soft close).

Pohodlné přespání zajistí lůžko o rozměrech 196 × 160 cm s tím, že je možnost jej rozšířit až na 200 cm. Další (spíše nouzové) přespání lze realizovat po snížení nastavitelného stolku a otočení sedadla řidiče. Paměťové matrace na lůžku mají pratelné povlaky a jsou zhotoveny na zakázku.

Foto: Ondřej Klymčiw

Lůžko lze rozšířit až na rozměr 196 × 200 cm.

Uvnitř dále nechybí topení, bojler, LED osvětlení, kombinovaný dřez s vařičem, vodní čerpadlo. Sprchování je zajištěno venkovní sprchou, potažmo lze využít nikdy nepoužitý chemický záchod. Nádrž na vodu má objem 112 litrů, lednice je pak přístupná jak zvenčí, tak zevnitř.

Elektrické rozvody natažené profesionálem pracují s napětím 12 V a 220 V, takže nabídnou tři klasické zásuvky a osm USB portů. Spotřebiče jsou živeny AGM akumulátorem 140 Ah, ten nabíjí jednak alternátor skrze nabíječku a také solární panel 175 Wp.

Prodejce dále uvádí, že je auto po výměně motorového oleje, oleje v převodovce a v diferenciálech. Nové jsou též tlumiče, pružiny, poloosy, EGR ventil.

Už tušíte, kdo by mohl být majitelem? Tento dobrodružný obytný Transit prodává dakarský pilot Ondřej Klymčiw, kterého můžete znát z projektu Škodovkou na Dakar. Každopádně jde o zajímavé vozidlo stavěné na míru pro každého dobrodruha. Líbí se vám? Můžete ho mít za 1 150 000 Kč.

Reklama

Načítám