Hlavní obsah

Božský Arnold Schwarzenegger, nebo rychlý Tom Cruise: Nejlepší auto reklamy na letošním Super Bowl

Foto: BMW

Za nás jedna ze tří nejlepších reklam letošního finále amerického fotbalu. Shodneme se?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Finálový zápas v americkém fotbalu je každoročně mimořádná událost nejen pro USA, a tak se nejen automobilky předhání, aby tam ukázaly svoje nejlepší reklamy. Aby taky ne, tuhle událost sleduje pravidelně víc než sto milionů lidí. Vybrali jsme proto pro vás reklamy s automobilovou tématikou. Nezapomeňte v anketě hlasovat, která reklama se líbila nejvíce vám.

Článek

Pravda je taková, že téměř všechny nejlepší automobilové reklamy, co jste kdy viděli a které si opakovaně připomínáte pokaždé, když je venku zima, když jste nemocní nebo když se prostě jen chcete bavit, měly svou premiéru právě na Super Bowl. Pojďme si tedy projít ty nejlepší z letošního roku. Některé jsou více či méně vtipné, spousta z nich odkazuje na události, co se staly, ale jsme si jistí, že vás budou bavit. Nám se nejvíc líbil spot BMW s Arnoldem Schwarzeneggerem a Salmou Hayek, ale pak uvidíte spot KIA s elektrickým psíkem a najednou je všechno jinak…

Chevrolet a jeho elektrické Silverado

Stejně jako spousta jiných automobilek, i Chevrolet má dvě různé reklamy. V té první se nám snaží ukázat, že i s elektrickým Silveradem dojedete daleko, předaleko až za svou láskou, vychází přitom z úvodní scény seriálu Sopranos. Ale ta druhá je ta správná, ta vás bude bavit, i když na seriály nekoukáte!

Polestar a jeho první reklama na Super Bowl

Většina reklam prezentovaných na finále Super Bowl se snaží mít příběh. Ne vždy to samozřejmě vyjde, ne vždy to pochopí všichni. Polestar se tedy (snad pro jistotu) podobného snažení rovnou vzdal a vyrobil… No prostě vyrobil spot.

Porsche a Top Gun a Tom Cruise. Už zase!

Maverick se vrací do akce a všichni se těšíme na pokračování kultovního Top Gunu. Určitě už jste viděli všechny ty upoutávky, a pokud sledujete Garáž pravidelně, pak jste dost možná zaregistrovali článek Pro fanoušky filmů: 911 GT3, Top Gun a Cruise na Silverstonu. Cruise tam předvádí, že umí opravdu řídit, a spot pro Super Bowl je vyveden v podobném duchu. Jen s tím rozdílem, že Cruise umí i pilotovat.

Dr. Evil si to rozdává s GM

Trvalo dvacet let, než se koncern General Motors a filmová série Austin Power daly opět dohromady, ale výsledek vás určitě pobaví. 90sekundový spot stačí na prezentaci elektromobilů na platformě Ultium, včetně SUV a pick-upu GMC HUMMER EV, Cadillac LYRIQ, Chevy Silverado EV a BrightDrop EV600 a také autonomního Halo Concept od Cadillacu.

Bratři od Toyoty – jedno oko nezůstane suché

Toyota představuje světu úžasný příběh dvou kanadských paralympioniků bratrů Briana a Robina McKeeverových, kteří společně získali deset medailí z paralympiád poté, co jeden z nich ztratil zrak. Společně se ale věnují tomu, co milovali už jako děti… Spoty na Tundru pak berte spíš jako doplňkovou záležitost.

BMW a elektrizující dvojice Arnold Schwarzenegger a Salma Hayek

Arnold jako řecký bůh Zeus v důchodu a vedle něj Salma Hayek jako jeho manželka Hera. Tohle je náš favorit mezi letošními reklamami. Má vtip, skvělé provedení, a přitom je tam nové BMW iX dostatečně vidět. A pro ty, co náhodu neznají řeckou mytologii… Zeus ovládal mimo jiné i blesky, které používal jako zbraň. Tady je používá místo dobíječek.

KIA a robotický pejsek

Robo Dog, robotické štěně, netouží po ničem jiném než mít svého páníčka a být normálním milovaným psem. Když na ulici uvidí elektrickou Kiu EV6 a jejího řidiče, hned má jasno. Uteče z obchodu a začne hledat svého nového pána. Jenže na samém konci cesty mu dojdou baterky… A vy se těšte na happyend jako Brno!

Nissan – zapomeňte na elektřinu

Většina automobilek se hrdě hlásí k elektrické budoucnosti, ale Nissan láká na nové zetko! Reklama se odkazuje na seriál Schitt's Creek, který běžel pět let na Netflixu, ale který jste nejspíš nikdy neviděli, takže vám to nebude dávat zas až tak smysl…

Wallbox – nebojte se elektřiny

Přežil zásah bleskem a od té doby se bojí všeho elektrického. Jen ne elektrické dobíječky na auto, protože ta je přeci neškodná, bezpečná a jednoduchá na obsluhu… Vzkaz je jasný a ani nemusíte muset umět anglicky. Tahle reklama Wallboxu je historicky první v USA a dlužno podotknout, že se jim povedlo.

Tak co? Který spot se líbil nejvíc vám? Hlasujte!

Nejlepší spot na letošním Super Bowl byl:
Chevrolet a jeho elektrické Silverado
2,5 %
Polestar a jeho první reklama na Super Bowl
1 %
Porsche a Top Gun a Tom Cruise. Už zase!
7 %
Dr. Evil si to rozdává s GM
1,2 %
Bratři od Toyoty – jedno oko nezůstane suché
3,7 %
BMW a elektrizující dvojice Arnold Schwarzeneger a Salma Hayek
72,8 %
KIA vs. robotický pejsek
7,6 %
Nissan – zapomeňte na elektřinu
3,7 %
Wallbox – nebojte se elektřiny
0,5 %
Celkem hlasovalo 1688 čtenářů.

Reklama

Související témata:
Super Bowl
Načítám