Hlavní obsah

Obrovský úspěch českého týmu na Slovakia Ringu. Janík Motorsport vyhrál, co mohl!

Foto: Janík Motorsport

Maťo Homola vyhrál na Slovakia Ringu oba závody.

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nikdo není doma prorokem. Alespoň se to říká. Maťo Homola si o tom myslí svoje, na domácím Slovakia Ringu vyhrál v rámci TCR Eastern Europe oba závody.

Článek

Začalo to už výbornou kvalifikací, kdy si Maťo vyjel druhé místo, překonal jej pouze německý mladík Kircher. S tím si však Maťo v prvním závodu nedělal těžkou hlavu a hned v úvodních kolech jej předjel. První příčku pak celkem v poklidu udržel až do cíle.

Do druhého závodu se tradičně přehazovalo pořadí na startu – jako obvykle se losovalo, kolik pozic se proti výsledkům prvního závodu bude měnit, pro Maťa to tentokrát znamenalo výchozí osmou pozici. Ani to však slovenskému závodníkovi výrazně nezkomplikovalo cestu za druhým vítězstvím. Velmi rychle se totiž probojoval na druhé místo, před ním byl jen známý italský tvrďák Giacomo Ghermandi. S ním se však Maťo nemusel pouštět do žádných větších akcí, Ital totiž vyfasoval desetisekundovou penalizaci za předčasný start, Homolovi tedy stačilo dojet v klidu za ním a bylo z toho druhé víkendové vítězství.

A co další dva janíkovci? Spokojenější byla určitě mladá polská naděje Carlo Czepiel. Ten se díky třetímu a čtvrtému místu vyšvihl zpět do nejlepší pětky průběžného pořadí TCR Eastern Europe. První příčka potom patří… ano, Maťu Homolovi!

Foto: Janík Motorsport

Domácí závod a dvě vítězství. Lepší to pro Maťa už ani nemohlo být!

Nejméně se tak dařilo Adamu Koutovi. Už v kvalifikaci měl menší technické problémy, proražený chladič mu nedovolil bojovat o vyšší než sedmou příčku. V prvním závodě však nakonec bral velmi slušné čtvrté místo, v tom druhém se ale po vlastní chybě propadl až na samotný chvost startovního pole a výš než na sedmou pozici to už Adam nedotáhl.

Mimořádně povedený slovenský víkend vyšvihl do průběžného vedení Janík Motorsport i v hodnocení týmů, teď si chlapci s Hyudaii Elantra N TCR mohou na chvíli odpočinout. Další podnik šampionátu se totiž jede až na začátku srpna v Mostě. Janíkovci však zahálet nebudou, v polovině července se jede Mistrovství ČR v závodech do vrchu ve Vrbně pod Pradědem!

Související témata:
Slovakiaring
Načítám