Hlavní obsah

Nejvysmívanější řidiči na českém internetu? Tisíce lidí se baví na účet šoférů škodováckého bestselleru

Foto: Facebook/Zase ty Fabie

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

K řidičům některých značek aut, typů vozidel nebo konkrétních modelů se občas vážou různé pověsti, stereotypy nebo předsudky. A ty pak často představují zdroj inspirace k vtipům a legráckám.

Článek

Jistě jste už sami narazili na šprýmy, které se například trefují do šoférů firemních dodávek nebo řidičů vozů značky BMW - ti bývají terčem pobavení zejména kvůli domnělému nepoužívání směrovek.

Nechceme hodnotit, jak moc se tyto mýty zakládají na pravdě, můžeme však připustit, že nějaký skutečný základ asi mají. Vtipy neopřené o reálnou zkušenost by zřejmě velký úspěch a především dlouhou trvanlivost neměly.

Tomuto druhu zábavy navíc přeje doba sociálních sítí, na nichž vznikají profily, stránky nebo skupiny věnující se právě vtipům zaměřeným na vybrané skupiny řidičů. Na „českém“ Facebooku má například velký úspěch veřejná skupina Zase ty Fabie, která od 20. července roku 2022, kdy byla založena, posbírala už skoro 17 tisíc členů. A stále roste.

Název skupiny jasně napovídá, co v ní najdete. Lidé v ní sdílejí svoje zkušenosti s řidiči Škody Fabia. Ta se hned po svém představení v roce 1999 zařadila mezi nejprodávanější nové vozy v Česku, takže za nějakých 24 let výroby logicky zaplnila tuzemské silnice a ulice. U jednoho z nejoblíbenějších vozidel českých řidičů tak přirozeně existuje velká šance, že setkání s ním může být poněkud zvláštním zážitkem.

A právě na ty se tedy skupina Zase ty Fabie zaměřuje. Pravidelně se v ní objevují příspěvky upozorňující na vcelku obvyklou „schopnost“ řidičů Fabie jezdit bezdůvodně hluboko pod rychlostním limitem, a brzdit tak ostatní.

Jiné posty se věnují nepovedenému parkování, další pak bezohlednému chování, kuriózním nehodám nebo třeba i úsměvným úpravám, které majitelé fabií svým vozům dopřávají. Občas se ale ve skupině objeví až strašidelné věci, třeba video ukazující červenou Fabii Junior, jak se nepochopitelně otáčí na dálnici do protisměru.

Několik fotografií ze skupiny jsme pro ukázku zařadili do galerie, ale spousta zajímavých příspěvků je v této podobě nepřenosná, v galerii jim totiž chybí kontext, který zpravidla dodávají přímo autoři jednotlivých postů.

Jestli vás tedy humor na účet řidičů fabií zajímá, bude nejlepší, když zavítáte přímo na Facebook. A nezapomeňte - jde opravdu hlavně o pobavení, takže jestli i vy patříte mezi šoféry Škody Fabia, vybavte se nadhledem…

Reklama

Související témata:
Humor
Načítám