Hlavní obsah

Je tady speciální Škoda Octavia Scout liftback Vánoce edition! Stromeček odveze jako žádné jiné auto, i díky revolučnímu pohonu

Foto: Rostislav Prokop pro Garáž.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Doveze vám stromek kamkoli a za jakýchkoli podmínek, místo světel má lesklé ozdoby, vpředu paroží a vzadu zvýšené výfuky, ze kterých prýští jen hvězdičky a komety. To je Škoda Octavia Scout liftback v unikátní vánoční edici Garáž.cz!

Článek

My víme, víme, Octavia se přece ve Scoutu dělala a dělá jen v kombíku, přičemž tento typ karoserie je navíc národní modlou. Jenže jsou Vánoce, čas splněných přání včetně těch šílených.

Foto: Rostislav Prokop pro Garáž.cz

Vánoční Octavii má opět na svědomí náš dvorní designér Rosťa Prokop. Díky, Rosťo!

K jedněm takovým patří i designová kreace našeho dvorního návrháře Rosti Prokopa, který pro vás celý rok tvořil různé koncepty, a to od nové Jawy Pařez přes Tatru Betu až po moderní Škodu Trekka. Na Štědrý den jsme se proto rozhodli navrhnout ideální dopravní prostředek do českého zimního prostředí, který by lahodil chalupářům, dobrodruhům, ale i přepracovaným Pražákům.

Výsledkem je alegorická Škoda Octavia Scout v provedení liftback s neméně praktickým kufrem ve srovnání s kombíkem. Model je patřičně zvýšen, má ochranné lemy blatníků a na bocích osvětlenou novoročenku pro úspěšný rok 2024.

Foto: Rostislav Prokop pro Garáž.cz

PF je z francouzštiny pour féliciter a znamená to pro štěstí.

Místo předních světel jsou poté lesklé ozdoby, stejně tak světla v nárazníku byla vytvořena ve stylu vánočního řetězu. Vpředu na okřídleném šípu najdete paroží, které hlásí, že je tato Octavia kompatibilní se sobím spřežením Santy Clause.

Foto: Rostislav Prokop pro Garáž.cz

Emise? Kdepak, tahle Octavie je víc eko než elektromobily!

Různé nádechy na karoserii připomínají, že vpředu pod kapotou pracuje spalovací motor TXE (Turbo X-Mass Engine) jezdící na ekologické palivo vyrobené z duhy, přičemž jeho emisemi jsou výhradně hvězdičky a komety. Kromě pořádných zimáků má vůz ještě pohon 4 × 4, to proto, aby vám vánoční stromek umístěný na integrovaných střešních nosičích mohl doručit kamkoli to půjde.

Auto je pochopitelně Simply Clever, takže kromě jízdy po sněhu zvládá i létání, k čemuž má uzpůsobena velká zpětná zrcátka. Zadní část má navíc upravené výfuky, a to kvůli specifickému palivu.

Foto: Rostislav Prokop pro Garáž.cz

V případě časové nouze nebo kolony umí tento vůz i létat.

Jistě jste pochopili, že jde pouze o žert, kterým vám chceme zpříjemnit dnešní Štědrý den. Za celou redakci vám vinšujeme zdraví a klid, kilometry bez nehod a ať pod stromkem najdete i něco zajímavějšího než ponožky a kosmetiku. Nicméně neodcházejte od internetových přijímačů, do konce roku pro vás máme řadu zajímavých článků a v roce 2024 to bude parádní jízda nanovo. Řítí se na nás totiž spousta automobilových novinek. Tak šťastné a veselé přeje celý tým Garáž.cz!

Naše prototypy

Máte rádi naše vize? Podívejte se na další naše prototypy! V této tematické sérii pro vás navrhujeme a vytváříme různé automobilové modely, ať už československé, či zahraniční. Dále vracíme zpátky do života motorizované legendy nebo představujeme sofistikovaná technická řešení.

Reklama

Načítám