Hlavní obsah

Janíkovci mají za sebou Ecce Homo, uspěli i v evropském měření sil

Foto: Janík Motorsport

Máme za sebou Ecce Homo, tradiční vrchol české vrchařské sezony. Na šternberském kopci se však už tradičně sešla i evropská elita.

Článek

Minulý týden jsme na Ecce Homo lákali divokým onboardem Vaška Janíka a jeho placky Norma, s níž legendární osmikilometrový kopec zvládl pod dvě minuty a padesát sekund. Teď už víme, jak Vašek a jeho týmoví kolegové o víkendu dopadli.

V sobotním tréninku si šternberský závodník vyjel páté místo v rámci Mistrovství Evropy, v národním šampionátu byl dokonce třetí. V neděli – kdy se už závodilo o body - si Vašek v rámci českého mistrovství polepšil na stříbrný stupínek, v hodnocení ME pak zopakoval sobotní pátou příčku z tréninku.

V Mistrovství Evropy však nebodoval jen Vašek Janík, jeho týmový kolega David Dědek dokonce svoji kategorii celkově ovládl.

V hodnocení českého mistráku se v barvách Janík Motorsport velmi dařilo Jiřímu Svobodovi, kterému v neděli patřila stříbrná pozice. Jaromír Malý pak bral páté místo, Karel Hubáček, který na Ecce Homo startoval po čtyřleté pauze, skončil v rámci MČR šestý.

To bychom měli Ecce Homo, ale možná už i díky Garáži víte, že Janík Motorsport je multifunkční tým, a už o tomto víkendu se tak jeho TCR sekce účastní závodu TCR Eastern Europe na Slovakia Ringu. Určitě se těší hlavně Maťo Homola, pro kterého to bude domácí závod!

Reklama

Související témata:
Načítám