Hlavní obsah

Bára Strýcová vs. Bára Seemanová: Která do kufru své Toyoty naloží víc?

Foto: Toyota Česká republika

Tenistka Barbora Strýcová (na obrázku) a plavkyně Barbora Seemanová stály před netradiční a možná i malinko úsměvnou výzvou, která by se dala popsat jako „Sbal si do svého auta, co můžeš, a nezblázni se u toho“. Jedna se potýkala s dětskou „výstrojí“, druhá pro změnu s menším zavazadelníkem, takže síly byly přibližně vyrovnané.

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Velikost zavazadelníku bývá na seznamu priorit většiny českých zákazníků na vysoké pozici. Zda zvolily správně, se nedávno přesvědčily dvě sportovkyně, plavkyně Barbora Seemanová s menší Toyotou CH-R a tenistka Barbora Strýcová s velkou RAV4. Jak velký rozdíl mezi nimi bude? A opravdu je objem zavazadelníku to nejdůležitější?

Článek

Tabulkový objem zavazadelníku jako takový totiž často slibuje mnohé, jenže realita bývá odlišná. „Litry nejsou pro velikost kufru vždycky jasný ukazatel,“ přiznává PR manažerka Toyota a Lexus ČR Jitka Jechová. „Důležitý je i tvar kufru jako takového a správné skládání.“ Přesně o tom se přesvědčily i obě Barbory – plavkyně Seemanová a tenistka Strýcová.

Výzva na první pohled opravdu působí trochu kuriózně – každá totiž musela do svého vozu značky Toyota nasoukat za pomoci zdravého rozumu a vynalézavosti (případně i přiměřeného množství násilí) hned deset objemných zavazadel. Jako by toho nebylo málo, měla každá jako bonus přihodit ještě další tři zavazadla, bez kterých se žádná z nich neobejde – a pak celý proces zopakovat.

To pochopitelně staví Seemanovou s menším modelem C-HR o papírovém objemu zavazadelníku 380 litrů do nevýhody, ta však nevěšela hlavu – koneckonců pro 4člennou posádku tato velikost zavazadelníku hravě vystačí na víkendový výlet, s trochou snahy i na dovolenou.

Foto: Toyota Česká republika

Menší Toyota C-HR Báry Seemanové má možná papírově menší zavazadelník, absence dětské „výstroje“ však její nevýhodu srovnala.

Peprnost do této rozstřelové speciality přimíchává právě fakt, že obě účastnice jsou něžného pohlaví – muži by si vystačili s několika páry trenýrek a ponožek, přihodili by nabíječku na mobil, zubní kartáček… a tím by měli hotovo. Dámy však mají seznam nezbytných předmětů obvykle mnohem delší, nemluvě o nutné sportovní výstroji a výzbroji.

Seemanová si například k přichystaným kufrům, batohům a taškám připravila ještě regenerační roller, pytel s kompletní plaveckou výbavou a chybět nesměla ani miska pro oddaného čtyřnohého parťáka.

Od začátku bylo vidět, že (částečně díky handicapu v podobě menšího objemu zavazadelníku) hodně používala představivost a pomáhala si systematickým uspořádáním. Proto se jí překvapivě podařilo umístit, nebo lépe řečeno vtěsnat, do kufru svého vozu všechna zavazadla. A napoprvé!

To model RAV4 Báry Strýcové oficiálně disponuje o celých 200 litrů objemnějším zavazadelníkem, nedá se však říct, že by rozstřel zvládla s prstem v nose – jejím roztomilým „handicapem“ byl totiž syn Vincent, jehož povinná výbava ukousla poměrně velkou část z přebytečných 200 litrů kapacity v porovnání s modelem C-HR.

Počáteční sebevědomí vystřídala mírná nervozita při pohledu na neforemnost jejích zavazadel, poznámka „Tak tohle bude zajímavý“ mluví za vše. SUV RAV4 však Strýcovou nezklamalo a všechna velká i menší zavazadla do zavazadelníku umístila bez větších potíží. Nelze popřít, že k úspěšnému nákladu přispěl i ochotný pomocník Vincent. Na závěr přišla jako pomyslná třešnička na dortu tenisová raketa.

Reklama

Související témata:
Barbora Seemanová
Barbora Strýcová
Maminky
Načítám