Hlavní obsah

Za sešrotované BMW vymáhal majitel odškodnění 2 roky

Foto: Shutterstock

Když zaparkujete auto na vašem vyhrazeném místě a navíc tam, kde za své parkovací místo řádně platíte, nečekáte, že za tři dny budete bez auta. Bohužel i takové věci se dějí a na svědomí je v tomto případě mají britské úřady. Ty se během několika málo dnů rozhodly, že BMW stojící na ulici prostě odtáhnou a sešrotují.

Článek

Byly to jen tři dny, během kterých byl majitel BMW 323i v nemocnici a nejspíš nečekal, že až se vrátí, bude bez auta. Vše se odehrálo ve velšském okresu Flintshire, kde zdá se, jsou policisté i úředníci až neuvěřitelně aktivní. Tedy, alespoň byli v roce 2016, kdy celá tato anabáze začala. Zatímco byl dotyčný majitel vozu v nemocnici, nechal auto zaparkované na ulici na svém parkovacím místě.

Když se vrátil z nemocnice, zjistil, že auto není tam, kde ho nechal. Jako první ho napadlo, že mu je někdo ukradl. Zavolal proto na policii, kde se však dozvěděl zajímavé věci. Auto nebylo ukradeno, ale odtaženo a rovnou také sešrotováno. Pan G., jak dotyčného titulují britská média, prý nevěřil svým uším. U policie se s ním nikdo nechtěl bavit, a tak se obrátil na ombudsmana Nicka Bennetta.

Policie totiž celou dobu tvrdila, že si parkující auto prověřovala v databázi, ale dle všeho u něj nenašla přiřazeného žádného majitele. Auto se tedy rozhodla zlikvidovat. Jenomže podle ombudsmana neexistují žádné záznamy o tom, že by vyhledávání proběhlo. Navíc úřady vůbec neinformovaly majitele pozemku o tom, že odtud bude odtahováno auto. Jednaly zcela mimo předpisy. To se panu G. samozřejmě nelíbilo a rozhodl se s úřady bojovat. Nejen kvůli autu, které koupil před 12 lety za 14 tisíc liber, ale také kvůli tomu, že v zavazadlovém prostoru měl nářadí za asi 2 tisíce liber. Teprve před pár dny, tedy 2 roky po celém incidentu, se dočkal rozuzlení. Je až směšné, ale od úřadů dostal jako odškodnění 2 750 liber. A vypadá to, že ničeho jiného se pan G. nikdy nedočká. Úřady jsou prostě všude na světě stejné.

Reklama

Související témata:
Načítám