Hlavní obsah

Z rozkopaného Brna si dělají řidiči legraci, je to bludiště

Foto: Facebook

Není to tak dlouho, co jsme poukazovali na dopravní komplikace v rozkopané Praze. O moc lépe na tom toto léto není, zdá se, ani moravská metropole. Tam už došli tak daleko, že si ze situace dělají legraci i samotní Brňané.

Článek

Že si z Brna dělají legraci Pražané, je běžné. Ale dopravní situace posledních dnů zapříčinila, že si z Brna už utahují i samotní Brňané. Brno tak svůj status města, kde je možné cokoliv, dotáhlo k dokonalosti. Nutno podotknout, že humor je v tomto případě asi nejlepší možná reakce.

Z Brna se totiž stala tak trochu úniková hra. Kdo odtamtud vyjede, vyhrál. Letní opravy silnic ve městě ochromily chod města a občané si stěžují, že vedení Brna mělo stavební práce a s tím spojené uzavírky dopředu lépe plánovat.

Někteří řidiči se namísto vzteku vzniklou situací spíše baví. Na Facebooku se tak například objevují koláže z dopravních značek, označujících uzavřené ulice. „Rozkaz zněl jasně…” stojí u fotografie ve skupině s názvem Brno autem narážka na film Pelíšky, kde nesměl projet muž s koženou brašnou. „Tady neprojede,” píše ke koláži jeden z uživatelů sociální sítě. „Zlatý hieroglyfy, tohle by nerozluštil ani Champollion,” píše k příspěvku další.

Foto: Facebook

Jihomoravský labyrint

O tom, že situace není ideální, vědí i představitelé města. Podle nich se ale musí dohnat resty z let minulých: „Uzavírky jsou z velké části důsledkem toho, že se posledních letech do zanedbané dopravní infrastruktury konečně začalo adekvátně investovat,” uvedl na sociální síti primátor města Brna Petr Vokřál.

Foto: Facebook

Tahle chyba vyloudí na tváři spíše úsměv, kolony ve městě už tolik ne

„Jestliže je v Brně kolem tří desítek hlavních dopravních tepen a město chce každou z nich alespoň jednou za tři desítky let opravit, musí každý rok pracovat na jedné ulici. Bohužel tempo oprav v minulosti takové nebylo. Existuje zde tedy dluh, který se musí dohánět,” vysvětluje ještě více dopodrobna tiskový mluvčí kanceláře primátora Filip Poňuchálek a dodává, že pokud by se situace neřešila, museli by se Brňané potýkat s různými haváriemi a obtížemi zapříčiněnými zanedbanou údržbou.

Foto: Facebook

Tak kudy?

Zdá se, že opravdu nezbyde nic jiného, než si z dopravní situace dělat nadále legraci. A humor by si měli Brňané uchovat i do dalších let. Je totiž pravděpodobné, že roky zanedbanou údržbu infrastruktury se nepodaří dohnat za jedno jediné léto. Tak přejeme pevné nervy a hodně dalších zábavných koláží!

Reklama

Související témata:
Jihomoravský kraj
Načítám