Hlavní obsah

Vytáhněte peněženky, draží se automobilové skvosty!

Foto: Archiv Garáž.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Cenově jsou z říše snů, ale to nevadí. Snít prostě musíme a tohle je nejlepší sedmička, která bude hledat v Americe nové majitele. V Pebble Beach připravuje aukční síň RM Sothebys neskutečnou show.

Článek

Těch aut, které by stály za hřích je mnohem víc a také vám je postupně ukážeme. Na začátek však vybíráme z moderních a jen lehce starších supersportů, ze kterých nám tečou sliny až na zem. Kromě jiného tam najdete dvojici z trojice nejnovějších hypersportů, ale také supersportovní skvosty nedávné doby. Klidně nám dejte vědět, který z téhle šestice se vám líbí nejvíc. Připravili jsme stupnici od "nejhoršího" k tomu pro nás nejlepšímu. Každopádně na každého z nich vám nebude stačit méně než 7 000 000 Kč. 

1. Lamborghini Diablo GTR

Nejostřejší Diablo, které kdy bylo postaveno. Jde o limitovanou edici, které se vyrobilo pouze 30 kusů a nabízený kousek má pořadové číslo 19. GTR bylo postaveno na základech sériové verze Diablo SV-R. A tohle auto voní závodní atmosférou série speciálů kategorie GT, která je hodně oblíbená. V interiéru nechybí bezpečnostní klec, ale důležitější je to, co věží pod kapotou. Respektive před zadní nápravou. Do maxima vyladěný šestilitrový V12 s výkonem 590 koní. Maximálku mělo tohle divoké Diablo 285 km/h, ale oceníte závodní podvozek, upravenou převodovku a ostré brzdy. Je to nejvýkonnější a nejkrásnější Diablo a ve své době také model, který kdy v Lamborghini vyrobili. Divoké Diablo by mohlo najít kupce v přepočtu za 17 550 000 Kč.

Foto: Archiv Garáž.cz

2. Pagani Huayra Tempesta

Každé Pagani je ve své podstatě originál, především díky doplňků, které si každý majitel objednává. Tohle je první Huayra, která byla dodána do Severní Ameriky a jediná v barvě Grigio Scuro Opaco. Jediný majitel s ní moc nejezdil, protože má na tachometru natočeno pouze 640 mil. Musíme uznat, že interiér je v moc pěkné hnědé kůži a zbytek techniky už z našeho videa moc dobře znáte. Takže Huayra Coupé, kterých bylo vyrobených jen 100 kusů má přeplňovaný dvanáctiválec od AMG s výkonem přes 700 koní, sekvenční převodovku a pohon zadních kol. Italský supersport by se mohl prodat v přepočtu za 63 000 000 Kč.

Foto: Archiv Garáž.cz

3. Porsche 918 Spyder hybrid 

Tohle auto jsem řídil a musím říct, že je neskutečné. Proti dvojici LaFerrari a McLaren P1 však designově nejméně zajímavé. I přesto musím mít tohle Porsche ve výběru a chtěl bych ho mít ve své garáži. Jeho cena už také stoupá, ale je nejlevnější z hypersportovní trojice. I tady jde o jedno z aut, které bylo vyrobeno přímo pro USA a má najeto pouze 1 188 mil, takže ani tady s ním majitel moc nejezdil. U Porsche mluví za vše především jízdní vlastnosti a nízká hmotnost, ale ani závodní atmosférický osmiválec není špatný. Celkový výkon hybridní soustavy je 887 koní. Hypersport z Německa by se měl prodat v přepočtu za 36 000 000 Kč.

Foto: Archiv Garáž.cz

4. Jaguar XJ220

Jednoznačně nejkrásnější anglické auto, co kdy bylo vyrobeno. Má anglický charakter, závodní atmosféru a ve své době také nejrychlejší auto světa. Před zadní nápravou měl mít dvanáctiválec, ale nakonec využil služeb menšího a lehčího přeplňovaného šestiválce. Vyrobilo se jich jen 281 a jde o opravdovou raritu. Kdo miluje anglická auta a navíc supersporty, tak tohle je jasná volba. Zrovna tento model má hodně málo najeto, jen něco přes 3 000 km. Placatý Angličan by se měl prodat v přepočtu za 10 000 000 Kč.

Foto: Archiv Garáž.cz

5. Porsche 911 GT3 RS 4,0

Já vím, je to čistě subjektivní žebříček a tohle auto mám druhé nejlepší, protože ho prostě miluju. Cena předchozí generace GT3 RS rostě jako blázen. Je to jednoduché, poprvé byla představena se čtyřlitrovým motorem, který pak následně objevil i v generaci 991. I když nemá tak velký výkon jako jiné supersporty, dokáže je překonat svou lehkostí a ovladatelnosti. Světlo světa spatřilo pouze 600 kusů a cenou překonává i výše zmíněný Jaugar XJ220. Pro mě je tohle nejovladatelnější sportovní auto. Očekává se, že tohle rychlé Porsche najde kupce v přepočtu za 11 810 000 Kč.

Foto: Archiv Garáž.cz

6. Ferrari LaFerrari

Vrchol automobilového průmyslu i designu. I když Porsche bude kvalitní a McLaren asi rychlejší, LaFerrari má největší emoce i koule. Navíc jako jediné kombinuje elektromotor s plnotučným atmosférickým dvanáctiválcem, který má dokonalý zvuk. Celkový výkon má hodnotu 949 koní a to hovoří za vše. Najeto má 4 000 mil, pořád má tovární záruku a navíc je celé v Černé. Očekává se, že se tohle Ferrari prodá v přepočtu za 85 500 000 Kč.

Foto: Archiv Garáž.cz

Reklama

Načítám