Hlavní obsah

Výkon nové generace Focusu RS možná vzroste až na 405 koní

Foto: Archiv Garáž.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Včera se poprvé ukázala nová generace Fordu Focus a už se spokuluje o tom, jak bude vypadat nejostřejší varianta RS. Jeho výkon bude možná až 405 koní a půjde o hybridní stroj. Máme se na co těšit?

Článek

Nový Focus rozděluje společnost a vyvolává velké diskuze, tedy především jeho design. To je určitě dobře, protože když se o autě mluví, je šance, že o něj bude zájem. Jasně, Ford má v poslední době trošičku problémy s designem a schází mu jeho vlastní tvář, ale jsou lidi, kterým se hodně líbí. Nám připomíná směsici korejských vozů, ale to je jedno. Nás těší, že už se začíná spekulovat o nové generace ostré verze RS. Výroba té současné právě končí a nové generace se dočkáme zhruba tak za dva roky, tedy v roce 2020. A Ford jí chce věnovat pozornost, protože ten současný model měl velký úspěch, vypadal dobře a jízdně byl skvělý. 

Foto: Archiv Garáž.cz

A co nás čeká? Ještě mezitím se dočkáme sportovnější varianty ST, která má tradiční místo v nabídce Focusu a Fordu jako takového. V případě verze ST půjde o vylepšený podvozek, lehce upravené tvary a přeplňovaný motor přesahující výkon 200, možná spíš 250 koní. Jenže to nejlepší přijde až v případě verze RS, která dostane hybridní pohon. Půjde vlastně o podobný systém jako používá Audi pro model SQ7. Tedy hybridní doplněk motoru, skládající se ze 48voltového elektrického systému a integrovaného startovacího generátoru. I díky němu by měl mít Focus RS výkon 405 koní a točivý moment 576 Nm. Tím pádem se posune o patro výše a bude konkurentem Mercedesu-AMG A45, Audi RS3 nebo BMW M2. Otázkou zůstává, jak se změní hmotnost vozu a na jaké úrovni budou jízdní vlastnosti. My se na něj ale těšíme.  

Reklama

Načítám