Hlavní obsah

Výjimečnou sbírku britských veteránů doplní anglické novinky

Foto: Archiv Garáž.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na letošní motoristické slavnosti LEGENDY 2016 se, v rámci tématické expozice „Britské vozy“, setkají slavné modely píšící mnohaletou historii ostrovní automobilové výroby se současnou technologií a elegancí značek z Velké Británie.

Článek

V rámci této tématické sekce, kterou pro letošní Legendy připravuje Filip Turek, prezident a zakladatel Jaguar klubu České republiky ve spolupráci s vybranými importéry britských značek, uvidí návštěvníci červnové slavnosti hned několik automobilových skvostů a také několik aktuálních výstavních automobilových premiér v ČR. Nejzajímavějším exponátem této sekce bude velmi vzácný Aston Martin DB7 Vantage Prototype v kombnaci s dalšími třemi modely této značky. Jde o nejstarší dochovaný kus s motorem V12, pocházející z druhé poloviny devadesátých let. Tento vůz disponuje manuální převodovkou a má najeto pouhých 14 000 mil.

Foto: Archiv Garáž.cz

Mezi opravdu unikátní vozy letošních LEGEND bude patřit rovněž trojlístek největších Jaguárů – dva modely 420G (jeden dokonce výjimečně s manuální převodovkou) a také Jaguar Mark X  z roku 1964 – což byly ve své době vlajkové lodě této legendární britské značky. Samozřejmě nemůže chybět ani model XJ, který zde bude vystaven v celé své řadě od nejstaršího až po aktuální model 2016. Sběratelskou lahůdkou je pak Jaguar XJ6 ve verzi Black Tulip, který je jediným existujícím vozem v tomto speciálním barevném odstínu!

Foto: Archiv Garáž.cz

Milovnící značky Lotus rozhodně ocení prezentaci modelu Esprit, který vynikal především svými ostře hranatými tvary.  Mimořádným výkonem disponující TVR Cerbera zase nadchne vyznavače vysokého počtu koňských sil pod kapotou. Právě tento model získal u značky několik zajímavých prvenství – první hard-top, první kupé s uspořádáním 2+2 a také první model s motorem vlastní produkce. Na své si ovšem přijdou i vyznavači luxusních vozů Rolls-Royce, kteří na vlastní oči uvidí model Corniche a také velmi vzácný kabriolet z druhé poloviny šedesátých let - model Silver Shadow S1 Drophead Coupe by Park Ward. Vedle vozů již zmíněného Jaguar klubu České republiky se na slavnosti LEGENDY 2016 představí rovněž velmi zajímavé exponáty klubových členů značek Mini, Bentley a Lotus. 

Foto: Archiv Garáž.cz

LEGENDY 2016 jsou však, díky značkovým importérům, také prezentací aktuálních novinek na automobilovém trhu.  U britských značek zažijeme hned čtyři výstavní české premiéry. Jaguar nabídne možnost prohlédnout si první SUV této značky – Jaguar F-Pace. Značka Land Rover odhalí eleganci a krásu svého nového modelu pro všechna roční období Range Rover Evoque Cabriolet. Luxusní Bentley Bentayga je rovněž velmi sebevědomým vstupem automobilky Bentley do segmentu SUV a proto nemůže uniknou pozornosti návštěvníků letošních LEGEND, stejně jako nový a v mnoha směrech úchvatný kabriolet Rolls-Royce Dawn, který se ve svém názvu rovněž odkazuje na velmi bohatou minulost této legendární britské značky. 

Legendy 2016

Motoristick slavnost LEGENDY 2016 se kon ve dnech 11.-12. června 2016 v arelu Psychiatrick nemocnice v Praze – Bohnicch. Vstupenky můžete zskat v předprodeji na prodejnch Ticketpro. V sobotu se brny slavnosti otevraj již v 9:00 a exponty či exhibičn jzdy si budete moci užt do 20:00. V neděli pak od 9:00 do 17:00.V současnosti je přihlšeno přes tisc vstavnch expontů!

Reklama

Načítám