Hlavní obsah

Volkswagen T-Roc: koncern ukazuje nejmenší variantu SUV

Foto: Archiv Garáž.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dneska se horlivě mluví o nové škodovce, ale skoro za rohem je představení dalšího koncernového SUV. Tentokrát jde o nejmenší model, který se ukáže ve všech značkách. Jako první jde na řadu Volkswagen.

Článek

T-Roc se podobně jako Karoq testuje ve finální podobě. Když už jsme u těch názvů, tak si pojďme vysvětlit, jak to tedy bude. Je to jednoduše koncernové řešení, takže všechny vozy kategorie SUV budou u Seatu začínat na písmeno A, u Volkswagenu na písmeno T a u Škody písmeno K. Nejmenší SUV se jako první zřejmě představí pod hlavičkou Volkswagenu, i když lidé ze Seatu už novou Aronu také viděli. Koncern to však nějak musí mezi automobilky rozložit. Seat dostal jako první Atecu, Škodovka potom Kodiaqa a Volkswagen ukáže T-Roc.

{youtube-embed 'qg7jW0c2rYs', doporucene:ne, ovladace:ano, nazev:ano} 

Tohle kompaktní SUV je postaveno na nové platformě MQB, ze které už dnes vychází většina modelů. Každopádně auto by mělo být o něco větší než model Polo. Bude to tedy menší SUV, které se však ani v terénu neztratí. Na délku by měl mít T-Roc 4 178 mm, na šířku 1 831 mm a 1 501 mm. Rozvor by neměl překročit 2 600 mm. T-Roc bude o 308 mm kratší a o 142 mm nižší, než Tiguan. Auto se bude vyrábět ve fabrice v Portugalsku a oficiálně bude představeno na podzim, na autosalónu ve Frankfurtu. Pod kapotu se budou montovat tří a čtyřválcové přeplňované motory a pohon nabídne jak předních, tak i všech čtyř kol. Velmi krátce po Volkswagenu by měl být představen také Seat Arona a zřejmě jako poslední bude Škoda, která by mohla tohle malé SUV představit na autosalónu v Ženevě v roce 2018. Jak se bude jmenovat? Koala?

Reklama

Načítám