Hlavní obsah

Volkswagen T-Roc: kompaktní crossover se představuje (živě)

Foto: Archiv Garáž.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Automobilka Volkswagen právě nyní živě představuje svůj nový městský crossover, který následuje Seata Aronu. Naše redakce je na místě a zítra vám přinese první dojmy z nového vozu, který se bude designově výrazně lišit od současných modelů.

Článek

Volkswagen si od T-ROCu slibuje slušné prodeje, protože generace SUV celkově roste a stále větší zájem bude právě o ty nejmenší, respektive kompaktní crossovery, které by měly do budoucna nahradit tradiční hatchbacky nižší střední třídy. Veliostně bude vycházet z nového Pola, které se už světu ukázalo a T-ROC si z něho vezme pouze technické základy. Designově bude hodně odlišný a přinese atraktivní design zevnějšku a moderní interiér. Tam už se Polu bude podobat podstatně více. Co je důležité, jde o druhého do tříčlenné party. Posledním z nich bude nová malá škodovka se zvedlým podvozkem. 

T-Roc bude zároveň jednoznačně rozpoznatelný jako Volkswagen. Přídi propůjčuje originální vzhled široká maska chladiče s integrovanými dvojitými světlomety. Ukazatele směru a světlomety pro denní svícení/odbočování jsou uloženy odděleně v nárazníku, což platí i pro tzv. „světelný podpis“, díky němuž je T-Roc nezaměnitelný i za tmy. Předprodej modelu T-Roc u nás je plánovaný na letošní říjen, uvedení na český trh pak začátkem roku 2018.

Na oficiální video odhalující detaily nového Volkswagenu T-Roc se můžete podívat níže. 

Reklama

Načítám