Hlavní obsah

Volkswagen k Worthersee přivezl Golfa GTI se 410 koňmi

Foto: Archiv Garáž.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tradiční slezina fanoušků ostrých a tuněných Volkswagenů u jezera Worthersee startuje právě dnes a automobilky sem vždycky vozí něco extra. A Volkswagen sází logicky právě na GTI, kvůli kterému tahle akce původně vznikla.

Článek

Dnes tu samozřejmě najdou vřelou náruč nejen ostatní lidové vozy, ale také další značky koncernu, takže se těšte na nějaké ty specialitky i od Audi, Seatu a Škody. Volkswagen ale hraje první ligu, to dokazuje i před pár dny představený koncept up! GTI, který půjde napřesrok do výroby. Automobilka ovšem dává prostor i svým učňům z Wolfsburgu. Ti se většinou vyřádí hlavně na audiosoustavě a interiéru, ale od Volkswagenu mají absolutně volnou ruku, a podle toho taky vypadá zbytek vozu. Zvenku jejich GTI pro novou dekádu vypadá jako tuněný exemplář ze starších dílů videohry Need for Speed, ale nenechte se zmýlit. Pod kapotou se totiž dějí věci.

Foto: Archiv Garáž.cz

Auto má pohon všech kol, resp. spalovací motor pohání přední kola a elektromotor ta zadní. Dohromady to dává 410 koní a motory lze používat i nezávisle na sobě (samozřejmě s odpovídající výkonovou penalizací). Takže vlastně hybridní R400? Tenhle Frankenstein se samozřejmě do výroby nedostane, nemá ani zadní sedačky, místo nich je tu nafintěná rezerva oblepená LEDkami a výkonná audiosoustava. Ale proč vlastně ne, mladí se potřebují vyblbnout a tenhle tuning lze v kontrastu s jinými výtvory u Worthersee považovat za vyvedený. K jezeru Worthersee se podívá i koncept Golfu GTE v kombíku s dvojnásobnou kapacitou baterií. To je mimochodem hodně lákavá varianta, která by se určitě v reálu dobře prodávala.

Foto: Archiv Garáž.cz

GTI Treffen u Worthersee startuje dnes a poběží až do sobotního večera. Vesnička u malebného jezera se mění k nepoznání a skrz obrovské davy lidí tu hlemýždím tempem projíždějí někdy vkusně, někdy nevkusně otuněné vozy koncernové produkce. Jestli tuning obecně odsuzujete, měli byste sem přijet, protože kvalita práce a kreativita majitelů vás přesvědčí o opaku. Zlaté časy, kdy koncern investoval do téhle akce víc peněz a prezentoval tu skutečně výjimečné koncepty, jsou asi definitivně pryč, ale pořád je tu hodně k vidění. O exponátech ostatních automobilek se určitě zmíníme v dalších článcích.

Reklama

Načítám