Hlavní obsah

Vizionář Musk. Jeho nový model prý ujede až 1 000 kilometrů

Foto: Tesla

Tesla Roadster

Elon Musk patří mezi současné vizionáře a je velmi zajímavé sledovat, jak komunikuje a jak moc sobě a své společnosti věří. Někteří ho mají za blázna, jiní ale s napětím poslouchají každé jeho slovo, respektive tweet. Musk totiž komunikuje hlavně přes Twitter, kde před pár dny propálil velkou zajímavost.

Článek

Co se Tesly týče, dokázal Elon Musk opravdu velké věci. Často se ale stává terčem posměchu, protože jeho nápady a vize jsou pro běžné smrtelníky až příliš přitažené za vlasy a až příliš zběsilé. Jenomže Musk neplácá jen tak „do větru“. Tenhle chlapík, co řekne, to také splní. Sice ne hned nebo v nejkratším časovém horizontu, ale splní. Vždyť si vzpomeňte na rok 2017, kdy začal tvrdit, že do vesmíru vyšle jeden z prvních vyrobených Roadsterů. Hodně lidí si klepalo na čelo, smálo se a nechápalo. A výsledek? Musk do vesmíru Roadster poslal, a to navíc za doprovodu fantastické hudby a se vší pompou.

Musk možná působí trochu šíleně, a jako kdyby přišel z jiného světa, ale faktem je, že když už s něčím vystoupí veřejně, většinou to něco má reálné základy. Jeho oblíbenou platformou k postupnému uvolňování zajímavých informací je Twitter. Hodně toho prozradí přímo na svém profilu, ale libuje si také v diskuzích s fanoušky značky nebo jen se zvědavci. A těm často prozradí velké věci. Nikdo jiný neumí pracovat s marketingem tak jako on. Těch pár slov, které na Twitter napíše, ho nic nestojí, ale okamžitě o nich, a tedy i o Tesle, mluví úplně celý svět. A zadarmo.

Jeho poslední dva tweety opravdu zaujaly celý svět. Oba se týkají nové tesly Roadster. Ačkoliv je produkce tohoto vozu zatím jen na papíře, Musk ohledně něj nešetří superlativy. Už řadu měsíců tvrdí, jak to bude nejlepší a nejzajímavější elektromobil s nejdelším dojezdem. Tesla už minimálně jeden prototyp tohoto modelu vyrobila a zkouší na něm všechny ty moderní vychytávky, bez kterých by to ani nebyla Tesla.

K jednomu z prototypů se dostal jistý Hamid Shojaee, který ho také natočil na video. Kromě zajímavého odemykání auta si tak můžete detailně prohlédnout třeba také interiér, na který se ale snesla vlna kritiky poté, co podle některých působí až příliš lacině. Ale to vlastně zatím není vůbec důležité. Design bude automobilka ještě ladit.

Důležitá je technika auta. V tuto chvíli se hovoří o tom, že Roadster 2 bude zvládat rychlost až 402 km/h, zrychlení z 0 na 100 km/h za 1,9 sekundy a na jedno nabití by měla „dvojka“ zvládnout ujet až 999 kilometrů, což právě na Twitteru Musk prozradil. Dotyčný tweet máte výše.

Už dříve Musk ale ohledně Roadsteru 2 šokoval. A sice tím, když na Twitteru tvrdil, že novinka bude mít 10 malých raketových motorů umístěných kolem celého auta. Jejich úkolem bude zvýšení momentální akcelerace, ale pomáhat mají i při brzdění nebo zatáčení. Zní to jako úlet? Ano! Ale nezapomínejme, že Elon Musk vždy přijde s nějakým na první pohled nesmyslem, který ale následně převede do dechberoucí reality. V jeho případě prostě nic není nemožné.

Reklama

Načítám