Hlavní obsah

Virtuální Porsche, které nebude řídit vůbec nikdo...

Foto: Archiv Garáž.cz

Kupa automobilek v průběhu let do Gran Turisma nasypala spoustu vzrušujících konceptů a studií, které nikdy na silnici neuvidíme. Tedy s výjimkou Porsche, které nikdy v Gran Turismu nebylo zastoupeno.

Článek

Jestli jste se začali radovat, tak vás hned zkraje uklidním. Porsche se do Gran Turisma nechystá a nic na tom nezmění ani chystané podzimní "pokračování" Gran Turismo Sport. O tom, že Porsche své vozy licencuje vždy jen jedné videoherní sérii (většinou Need for Speed) a že je to krátkozraká taktika, by se dal napsat dlouhý článek, ale přeci jenom jsme na motoristickém a nikoliv videoherním webu. V přehlídce mnohdy vzrušujících Vision Gran Turismo konceptů tak stuttgartská automobilka chyběla. 

Parta nadšenců se to rozhodla napravit, když si vyrenderovala svůj vlastní koncept, který by do Gran Turisma dobře zapadnul. Při prohlížení obrázků se jen musíte přenést přes to, že a) to auto neexistuje, b) není to ani oficiální Porsche. Na druhou stranu mnohé koncepty věhlasných značek nebyly ničím jiným než shlukem jedniček a nul. Jistě, stálo za nimi know-how inženýrů a designerů, ale k čemu to, když nikdy nevyjedou na silnice a budeme je moci řídit jen ve videohře. 

Design virtuálního závoďáku vychází z aktuálních Porsche 918 Spyder a 919 Hybrid, ale také z legendárního Porsche 908 z roku 1969. Návrat dlouhoocasé (Long Tail) koncepce k Porsche proběhnul pod dohledem šesti designérů, ovšem bez inženýra v týmu, což je možná důvod toho, že k téhle malůvce neexistují žádné technické údaje o pohonu. Podle autorů se ale jedná o poctivé mechanické auto ze starých zlatých časů, ovšem s moderním e-Hybrid pohonem, jak naznačují alespoň samolepky na některých fotkách detailů vozu.

Tak či onak se na to kouká moc pěkně, nemyslíte?

Reklama

Načítám