Hlavní obsah

Video s formulí řítící se Českem a Slovenskem musíte vidět

Foto: Red Bull

Red Bull v dubnu točil v Praze záběry s monopostem formule 1 na Karlově mostě nebo na Pražském hradě. Jak už to u audiovizuální tvorby rakouského výrobce výrobce energetických nápojů bývá, výsledek překoná vaše představy. Řemeslně dokonalých sedm minut oslavy krásy Česka a Slovenska je za posledních několik let tou nejlepší reklamou, jakou si zdejší turistický ruch mohl přát.

Článek

Letos v dubnu se Prahou prohnal monopost týmu Red Bull Racing Honda. Už to je samo o sobě něco mimořádného. Psala o tom skoro všechna média. V té době ale nebylo zcela zřejmé, k jakému účelu video poslouží. Teď je vše jasné, jde o další ze série videí Road Trip, se kterou již Red Bull zavítal do USA a do Nizozemska. A nyní se této pocty dočkala Česká republika a Slovensko.

Štáb, jemuž velel český režisér a kameraman Markus Krug, proslavený mj. pořadem One Man Show s Kamilem Bartoškem (Kazmou), v Praze natáčel dva dny. Poté se filmaři přesunuli na další lokace v rámci České republiky i Slovenska.

Výsledkem je sedmiminutová filmová báseň nazvaná „Czech & Slovak Road Trip: From Castle To Castle“ (Od hradu k hradu), která si svou kvalitou zpracování nezadá s nejdražšími hollywoodskými filmy. Více asi nemá smysl prozrazovat, pusťte si video níže na celou obrazovku (zapnout si můžete i české titulky) a volume dejte doprava.

Ve videu tvoří kulisy nejenom Karlův most, Pražský hrad či Lednicko-valtický areál, ale uvidíte zde také moravské vinice, Bratislavu a nádherné scenerie Vysokých Tater.

Foto: Red Bull

Vysoké Tatry poskytly nádherné kulisy

A právě na letišti v Popradu se tvůrcům povedl perfektní kaskadérský kousek, kdy 13násobný vítěz GP F1 David Coulthard jede po ranveji dvoustovkou a přímo nad ním, jen pár metrů od formule letí hlavou dolů český akrobat Martin Šonka.

„Je to něco, co ještě nikdo předtím neudělal. A rozhodně to nebylo jednoduché,“ dodal k tomu Martin Šonka. „Mít letící letadlo jen pár metrů nad svou hlavou byla výjimečná příležitost, kterou člověk jen tak nezažije,“ dodal David Coulthard.

A pro škarohlídy, kteří mají pocit, že se při natáčení ničily historické památky nedozírné ceny, má výrobce sladkých nápojů odpověď: „I když monopost gumuje po historické dlažbě u Pražského hradu nebo víří písek v chráněném Lednicko-valtickém areálu, filmaři za sebou nezanechali jedinou stopu. Tedy kromě nesmazatelné poklony kulturnímu dědictví České a Slovenské republiky.“

My jen dodáme, že zveřejněné video, které obletí celý svět, je tou nejlepší reklamou na neuvěřitelně působivé památky a dech beroucí krajinu Česka i Slovenska.

Reklama

Související témata:
Načítám