Hlavní obsah

Video: Jak vypadal prototyp aerodynamické 911 v roce 1984?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na nejnovějším videu si můžeme prohlédnout další z klenotů stuttgartského muzea automobilky Porsche. Jde o aerodynamický koncept, na kterém si automobilka testovala tvar tehdy vznikající generace 964 i následující 993.

Článek

Video, kterým nás provází Dieter Landenberger, šéf depozitáře muzea automobilky Porsche, nám představí další z konceptů z historie jejich nejslavnějšího modelu - Porsche 911. Tento konkrétní prototyp je z roku 1984. Jeho vzhled je na danou dobu kompletně a radikálně upravený, má hladký přední nárazník s větším otvorem, jiný zadní spojler a celoplošné kryty kol. Celkový součinitel odporu vzduchu Cx je na hodnotě 0,27. A to je velice solidní hodnota i dnes. Pod aerodynamickou slupkou je sice hlavně technika generace 964, ale na tomto prototypu už si automobilka zkoušela i nějaké prvky generace 993. Vzácný prototyp není jen tak k vidění, proto pokud vás vývoj Porsche 911 zajímá, určitě tohle video nepřehlédněte.

Reklama

Načítám