Hlavní obsah

Jedna z posledních čtyřkolek s manuálem ve videu: SsangYong Korando je sympaticky normální auto za prima peníze

Video: Garáž.cz, Garáž.cz

 

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Schopné SUV se čtyřkolkou, kvůli kterému se nebudete muset zadlužit na několik let? Máme pro vás jeden korejský tip!

Článek

A není tajný, vždyť Korando se v posledních letech na českém trhu těší mimořádné oblibě a s velkým náskokem vévodí prodejům korejského SsangYongu. V nejnovějším videu jsme pátrali po jeho receptu na úspěch. A není příliš složitý…

Korando staví na nekonfliktním designu, ergonomicky přívětivém interiéru, slušné praktičnosti a hlavně sympatické pořizovací ceně. Ještě před pár lety osvědčené kombo mnoha automobilek, ze kterého se však v novodobé éře stala mimořádná vzácnost. Na to všechno jsme se zaměřili v našem videotestu dnes už skoro nevídané verze – čtyřkolky s manuální převodovkou! Takové modely byste dnes na českém trhu napočítali na prstech jedné ruky.

Technika je nám dobře známá z ostatních ssangyongů – benzinová patnáctistovka s výkonem 163 koní a 280 newtonmetry točivého momentu. Je pak jen na vás, jestli na ni napojíte manuální, nebo automatickou převodovku a roztáčet budete přední, anebo všechna kola.

Za automat se připlácí 42 900 Kč, čtyřkolka stojí 48 900 Kč. Základní Korando Club dnes pořídíte od 509 900 Kč. Když si ale připlatíte dvacet tisíc, dostanete parádně vybavenou variantu Style+ s položkami v hodnotě 30 000 Kč gratis. Namátkou 18″ kola z lehkých slitin, vyhřívaná přední sedadla a volant či dvouzónovou automatickou klimu. Ale to už předbíhám, všechno podstatné se dozvíte ve videu!

Reklama

Načítám