Hlavní obsah

Garáž Honzy Koubka: Ford Bronco Sport

Video: Honza Koubek

 

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V oficiálním ceníku byste ho hledali marně, ale někteří dealeři Fordu vám ho přesto dokáží nabídnout. Ford Bronco Sport je SUVčko určené pro americký trh, které se nelekne ani cesty mimo asfalt a skrývá spoustu praktických triků. Je i překvapivě schopné na silnici, ale má to několik háčků…

Článek

Když nasednete, připadáte si jako v pořádně velkém autě. Vysoký posez a velká plochá kapota před vámi ale trochu matou – ve skutečnosti sedíte v jen mírně větším SUVčku a parkování v evropských velkoměstech nebude žádný nestandardní problém.

Musím se přiznat, že jezdit s Broncem Sport mě bavilo. Je to nezvyklé auto, na které v našich končinách prakticky nenarazíte, a tak přitahuje spoustu pohledů. Navíc je obuté na pěkně macatých poloterénních pneumatikách, má mírně zvednutou světlou výšku (obojí patří do špičkové výbavy verze Badlands) a jeho výrazná maska s nepřehlédnutelným nápisem BRONCO a naopak bez loga automobilky Ford prostě přitahují zraky kolemjdoucích jak magnet.

Upřímně, bral jsem to auto nejdřív trochu s rezervou. Americké modely jsou na tom někdy s kvalitou trochu hůř než evropská auta a navíc na těch pneumatikách se dalo čekat, že bude tahle vysoká krabice v zatáčkách trochu plavat. Kupodivu se ale nestalo ani jedno z toho, nebo aspoň ne v nepříjemné míře.

V čem mě Bronco Sport překvapilo příjemně a v čem už méně, to se dozvíte ve videu.

Reklama

Načítám