Hlavní obsah

Ford Kuga stárne, i když pořád jezdí skvěle. Jeho cena ale mnohé zájemce vystraší

Video: Honza Koubek

 

Už když tento Ford poprvé přišel na trh, jízdně strčil většinu soupeřů do kapsy. Kuga pořád jezdí skvěle, co ale když si objednáte tu nejvybavenější a nejsilnější verzi? Má to dnes vůbec smysl?

Článek

Novinářské testovací auto je většinou slušně vybavené, protože automobilka chce, aby na fotkách a ve videu vypadalo pěkně. Také má často nejmodernější nabízený motor, který chce výrobce logicky dostat do povědomí čtenářů a diváků. Dnešní Ford Kuga je typický příklad: špičková výbava Vignale a špičková pohonná jednotka, plug-in hybrid s elektromotorem a benzinovým 2,5litrem.

Ne že by takové auto nevypadalo a nejezdilo hezky, ale zejména v dnešní ekonomické situaci se zákazník na auta dívá optikou pořizovací ceny daleko pečlivěji než před rokem nebo dvěma. Rostou i provozní náklady, a to nejen v případě fosilních paliv, ale i elektřiny.

Co má tedy v dnešní době smysl? Ještě víc bude třeba zvážit konkrétní situaci každého zákazníka, ale dobrá zpráva je, že pokud se Kuga líbí, dá se pořád vybrat z několika dosti odlišných variant. Nakonec, podívejte se sami, zamyslel jsem se nad tím v dnešním videu.

Reklama

Načítám