Hlavní obsah

Veteráni napříč Československem: Závod na 1000 mil

Foto: Archiv Garáž.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Včera dopoledne odstartovala z centra Prahy jedna z úžasných automobilových soutěží veteránů. Závod 1000 mil Československých se právě o tomto víkendu jede už po 47. Tuto akci pořádá Veteran Club Praha a jak samotný název napovídá, soutěž probíhá na území Česka i Slovenska.

Článek

Samotný závod startoval už ve čtvrtek dopoledne od Národního technického muzea, které je partnerem celé akce, kde se sešlo několik desítek veteránů různých ročníků výroby. Na parkovišti mohli kolemjdoucí obdivovat skvosty z let dvacátých v podání Bugatti, až po novější Jaguary E-Type nebo Fordy Mustang z období šedesátých až sedmdesátých let. Hned první den byl pro veterány náročný, protože musely absolvovat cestu z Prahy až do Bratislavy.

Jejich cílem byl hotel Double Tree – Hilton, kde jsou všichni ubytování. Páteční den bude relaxační a na starosti jej má Veterán klubu Bratislava, který připravil vyjížďku na závodní okruh Slovakiaring, kde budou probíhat jízdy pravidelnosti. V sobotu ráno pak všichni zúčastnění vyráží poslední etapou zpět z Bratislavy do Prahy. Kdo tedy nestihl krásné veterány ve čtvrtek, může to napravit v sobotu odpoledne. První vozy by měly opět k Národnímu technickému muzeu dojíždět okolo 16:00.

Reklama

Načítám