Hlavní obsah

Veteráni na plný plyn v Sosnové

Foto: Archiv Garáž.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Třetí víkendová akce dala prostor majitelům starších vozů, kteří mají rádi rychlou jízdu. Na autodromu v Sosnové se sešli příznivci starších závodních strojů, youngtimerů a veteránů a změřili své síly při umírněné závodní řevnivosti. Na jarním sosnění nejde o kochání se přírodou v autě, jezdí se ostře, po dvou kolech a nárazník na nárazník. A to všechno v úžasných automobilových skvostech.

Článek

Letošní sosnění bylo připraveno pro majitele youngtimerů, veteránů a postarších závodních speciálů, kteří svému vozu rádi dopřejí svižnější jízdu i ostřejší zacházení. V sobotu se na okruhu v Sosnové objevila velmi početná skupinka, čítající 58 kapotovaných speciálů a 11 formulí. Tady ale však nejde o to, kolik koní máte pod kapotou, jaký typ vozu vlastníte a nebo jak dobře jezdíte. Jde o to potkat se s lidmi se stejným naturelem a zájmem. Celý den byl koncipován tak, že na dopoledne byly naplánovány tréninky a měřené rozjížďky, odpoledne pak došlo na hromadné starty, kde v každém závodě bylo připraveno na 12 závodních speciálů na roštu. 

Foto: Archiv Garáž.cz

Odpoledne pak nechyběl také vložený závod se startem ve stylu LeMans. To znamená, že se jezdci postaví na druhou stranu startovní rozjížďky a po odmávnutí startu musí vyběhnout ke svým volantům, skočit do aut a vyrazit do závodu. Auta a formule byli rozděleni do celkem šesti skupin podle výkonů a řidičského nasazení. Mezi závodními veteráni se objevilo několik opravdových raritek, jako například Citroen SM, Alfa Romeo Giulia Ti Super, BMW 2002 nebo Škoda 130 LR H. Na své si přišli také diváci, kteří viděli velké nasazení a jízdu po dvou kolech. 

Reklama

Načítám