Hlavní obsah

Veřejnost se shoduje: Příď faceliftované Octavie je ošklivá!

Foto: Archiv Garáž.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Historie se opakuje. Když přišel facelift druhé generace Octavie, většina lidí si nemohla zvyknout na nové přední světlomety a přirovnávala je k autům z Číny. Nyní přichází facelift třetí Octávky a zásah je ještě radikálnější - má dělené přední světlomety a lidé to dávají Škodě pěkně "sežrat".

Článek

O faceliftu trojkové Octavie se v zákulisí hovoří již delší dobu a jedna věc byla jasná - bude mít dělené přední světlomety. Nikdo však přesně nevěděl jak. Postupem času se k nám však dostávaly řeči typu "jedna bába povídala", které se shodovaly na tom, že rozdělení bude podobné tomu, co nabízel předchozí Mercedes třídy E. A co víc, samotní lidé, kteří měli ke Škodě blízko, se shodovali, že pohledné tohle auto nebude, což nás dost překvapovalo.

Nyní je třetí generace Octavie po faceliftu oficiálně venku, fotografie si můžete prohlédnout v naší galerii, a je fascinující, jaká vlna názorů se kolem ní strhla. Ačkoliv v České republice většina lidí škodovce fandí, včetně nás, společnost se téměř jednotně shoduje, že příď nové Octavie je ošklivá. Ostatně posuďte sami, vytáhli jsme pro vás několik komentářů z internetu.

Na stránkách novinky.cz oznámkovalo v době psaní článku 71% čtenářů tento facelift v anketě známkou 5, tedy nejhorší možnou.

Nejvýmluvnější je tento názor z facebooku, který necháváme v původní formě: "Milí a vážení ve Škodě.. Jsem srdcař, škodovky mam rád, na Škodě 120 gls jsem začínal, mám rapidy z 80. let, garde a embečko, celá naše rodina jezdi v novych vozech od škodovky.. Jsme naprosto spokojení.. Ale s timto "paskvilem" světel v podobě predchozi generace mercedesu E chcete zabodovat u koho..? Vyčet reakcí a komentářů tady čtete.. Je to obrovske zklamání..naprosto bez emoci, které tak preferujete.. To nemluvim o dennim sviceni v nich..děs a hrůza. Tohle je opravdu "škoda".."

Foto: Archiv Garáž.cz

Podobnosti s Mercedesem si všímají i další lidé na škodováckém FB: "Dělat z nového vozu 10 let starý Mercedes... Velká škoda, že jste nesáhli spíše na futurističtější světla ála Vision S. Doufám jen, že čtvrtá generace Octavie bude jiné kafe."

"Komu ta Octavia tolik vadila, že jí musel takhle zničit ??? To snad není pravda. Nejvíc je ten malér vidět když se světla rozsvítí. Ach jo, sbohem Octavia. Tohle je něco šílenýho. Doteďka jsem pana Kabana blahořečil, ale tohle je teda příšernost," nese se facebookem.

Objevily se rovněž názory ze zahraničí. Pokud tedy disponujete angličtinou a hlavně němčinou, přečtěte si tento komentář: "Oh my god, what an ugly shit. Das sieht ja noch schlimmer aus als befürchtet - Sowohl vom Innenraum als auch von außen. Damit ist der Octi ofiziell ne hässliche Rentnerkarre. Da müssen sie sich beim RS schon echt was einfallen lassen."

Na druhou stranu je potřeba říci, že facelift přinesl i řadu pozitivních inovací. Přední světlomety mohou být plně diodové. Záď vypadá stále vkusně i s pozměněnou grafikou svítilen. Jednoznačně kladně pak hodnotíme nový centrální displej v interiéru, který má úhlopříčku 9,2 palce. Líbí se nám také možnost mít vysokorychlostní internet LTE, automatického pomocníka pro couvání s přívěsem či vyhřívaný volant. Na strunu bezpečnosti brnká vylepšený Front assist s lepší detekcí chodců. Z motorové palety můžeme očekávat, že verzi 1.8 TSI nahradí nová jednotka 2.0 TSI a dost možná se objeví také patnáctistovky TSI jakožto náhrada za 1.4 TSI. Vrcholem pak bude Octavia RS, tentokrát již s výkonem 245 koní! To jsou samé pozitivní zprávy, motory se zvětšují a dokonce zůstala i klasická ruční brzda!

Foto: Archiv Garáž.cz

Ve výsledku bychom však s hodnocením vzhledu vozu měli počkat ještě několik let. Ostatně i na facelift druhé generace Octavie si nakonec lidé zvykli a dnes je považován za výrazně modernější, než předfacelift. Možná to tedy bude podobné i v tomto případě, přestože nyní je zásah do vzhledu ještě o kus větší a zatím jsou názory veřejnosti značně jednostranné.

Reklama

Načítám