Hlavní obsah

Velká korejská paráda. Hyundai stvořilo Santa Fe nahoře bez

Foto: YouTube - CarAdvice

Hyundai Santa Fe Cabrio

Na trhu existuje jen jedno SUV se stahovací střechou. A je pořádně luxusní - jedná se o Range Rover Evoque Cabrio. Další, i když ne luxusní, které bude mít stahovací střechu, přijde již brzy. Na obě tato auta má překvapivou odpověď australské zastoupení korejské značky Hyundai, které sedmimístné SUV Santa Fe přetvořilo v kabriolet.

Článek

I když sezóna kabrioletů pomalu končí, jsme si jisti, že vás dnešní video hodně zaujme. Nejdříve ale vysvětlíme ta dvě auta, o kterých mluvíme výše. Jediné plnohodnotné SUV ve verzi kabrio, které je na trhu, je Range Rover Evoque. Velká luxusní paráda, která si i přes počáteční skepsi našla své zákazníky a obzvlášť u evropských pláží jsme jich letos potkali hned několik. Druhým SUV bez střechy, které se na vstup na trh teprve chystá, je Volkswagen T-Roc. Na něj si ovšem ještě několik měsíců musíme počkat.

Dnes se ale budeme věnovat parádnímu kabrioletu, jaký opravdu nemá obdoby. Jak už víte, jde o Hyundai Santa Fe, které bez střechy vypadá překvapivě dobře. Na svědomí ho má australské zastoupení Hyundai, nemá ho ovšem v plánu pustit do prodeje. I když nám něco říká, že je to možná chyba. Australané toto velmi speciální „kabrio“ stvořili pro své marketingové potřeby. Prostě a jednoduše potřebovali natočit a nafotit detailní reklamní snímky sedmimístné verze i s posádkou, což ovšem se střechou nešlo, protože by se do interiéru pasažéři, fotograf a osvětlovač prostě nevešli.

Proto sáhli k radikálnímu řezu flexou a střechu jednoduše odpárali. Po nafocení svůj projekt uklidili do firemních garáží, kde si nějakou dobu pobyl. Kdyby bývalo nebylo australských novinářů z webu CarAdvice, asi bychom se o něm nikdy nedozvěděli. Byli to právě oni, kteří auto objevili a chvíli australské zastoupení Hyundai přemlouvali k tomu, aby jim ho půjčilo. Zadařilo se tak se i my můžeme podívat na to, jak dobře Santa Fe bez střechy vypadá.

Reklama

Související témata:
Načítám