Hlavní obsah

V Top Gearu se zbláznili. Sprintovali, aniž by drželi volant

Foto: BBC

Šílený sprint v Top Gearu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Najdete je v Moje sledované na Seznam.cz.

Celkem by nás zajímalo, koho tahle šílenost napadla. V Top Gearu se rozhodli uspořádat sprint na vlastní testovací trati. Na tom není nic zvláštního, vždyť takových závodů už Top Gear uspořádal velkou spoustu. Ovšem v tomto se rozhodli, že prostě nechají jet auta tam, kam sama chtějí.

Článek

Pamatujete si dobu, kdy Top Gearu po odchodu Clarksona, Hammonda a Maye někteří skeptici věštili brzký konec? No, vypadá to, že se spletli, protože moderátorská parta Rory Reid, Matt LeBlanc a Chris Harris se ve svých nových rolích celkem našla a pořad táhnou vesele dál. Jen na to jdou zvláštním způsobem. Hodně fanoušků tohoto pořadu upozorňuje na to, že jejich nápady, respektive nápady produkce, jsou už ohrané, trochu vyčpělé, a hlavně poslední dobou doslova šílené. Clarkson, Hammond a May také prováděli velké zběsilosti, ale málokdy se uchylovali k tak vpravdě nebezpečným kouskům, které by mohly navádět mladší publikum k jejich následování.

Už před pár týdny jsme vám ukazovali sprint Top Gearu, jehož cílem nebylo vyhrát, ale ubrzdit auto ještě předtím, než spadne do rozbouřeného moře. Už to bylo hodně odvážné a my jen doufáme, že nějakou veselou partu milovníků aut nenapadne něco takového zkoušet také. A stejně tak doufáme i v případě sprintu, který BBC vypustila do světa před několika málo dny.

Všichni tři moderátoři společně se Stigem se rozhodli sednout do aut, naplno se rozjet, ale nedržet u toho volant. Prostě jen šlapat na plyn. Ano, zní to jako velká legrace, ovšem jen do chvíle, než zjistíte, že jeden málem přizabil druhého. Harris jel starým Mercedesem, LeBlanc Bentley a Reid klasickým Rolls-Royce. Jediný Stig sedl do nového auta, konkrétně do Dacie Sandero, která má systém udržování jízdy v přímce. A tento sprint měl za cíl ukázat, jak dobře systém funguje.

Což o to, on funguje, ale neříkejte nám, že to nešlo vyzkoušet nějak jinak, bezpečněji. Vždyť v jeden moment do sebe Reid a LeBlanc málem narazili. A pomalu tedy opravdu nejeli. Chápeme, že je potřeba stále náročnější diváky zaujmout, ale nic by se nemělo přehánět. YouTube je plné stupidních výzev, při kterých už velká spousta lidí utrpěla nemalá zranění. Tak jen doufáme, že tohle nakonec nebude další z nich. Vždyť by to byla škoda, kdyby Top Gear dostal další ránu. Poté, co se tito moderátoři hezky sehráli, se ukázalo, že od příští sezóny si budeme zvykat na nové složení celé party. Na svém místě zůstane jen Rory Reid, kterému bude sekundovat dvojice Paddy McGuinness a Freddy Flintoff. Tak třeba se Top Gear vrátí do starých, ale dobrých kolejí, kdy byl plný skvělých aut, břitkého humoru a zajímavých výzev.

Reklama