Hlavní obsah

V Číně je možné všechno. Podnikatel zaplatil BMW v mincích

Foto: Archiv Garáž.cz

U nás by na vás koukali jako na blázna, v horším případě by vás ze showroomu vyhodili, kdybyste přinesli přes 200 000 Kč v mincích. V Číně s tím problém neměli a podnikatel s nimi zaplatil část nového BMW.

Článek

Každý z nás někdy využil naspořené mince k tomu, aby s nimi něco zaplatil. Každopádně to asi byly drobnosti, maximálně tak do tisíce korun. Jenže v Číně jeden nejmenovaný podnikatel, o kterém se toho moc neví, zaplatil zálohu ve výši 11 000 dolarů, což je něco málo přes 200 000 Kč v mincích. Kupoval si BMW, jehož celková cena dosahovala hodnotu zhruba kolem 1 000 000 Kč. Mince padly na zálohu a zbytek pokryl úvěr od prodejce. 

Každopádně přiložené video musíte vidět. Je na něm vidět, jak je v jedné místnosti zhruba deset až patnáct lidí, kteří sedí na zemi a počítají mince. To jsou zaměstnanci dealera, kteří si pro peníze přišli k podnikateli do firmy a ochotně je počítali. Jak je vidět, v Číně nikomu žádné peníze nesmrdí a řídí se heslem "náš zákazník, náš pán". Víc informací o této bláznivé transakci zatím nemáme, každopádně je to minimálně překvapivé. 

Reklama

Načítám