Hlavní obsah

Unikátní retro koncept s vodíkovým pohonem přijede do Prahy. Hyundai N Vision 74 bude hvězdou Legend

Foto: Hyundai

Originální koncept Hyundai N Vision 74 v loňském roce zaujal automobilový svět. Už za pár dnů se naživo ukáže v Praze.

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Udělejte si volno na poslední květnový víkend, protože do Prahy přijede jeden z nejzajímavějších automobilových konceptů posledních měsíců. Hyundai na letošní motoristické slavnosti Legendy představí úžasnou vodíkovou retro studii N Vision 74, kterou doplní nejnovějším Světovým autem roku i nejvýznamnějšími novinkami značky.

Článek

Už brzy odstartuje letošní motoristická slavnost Legendy a spolu s klasickými veterány, modernějšími youngtimery i nejnovějšími supersporty představí novinky posledních měsíců. Významného automobilového svátku v pražských Holešovicích se zúčastní i značka Hyundai, která připravuje českou premiéru jednoho ze svých nejúžasnějších konceptů vůbec. Ukáže vám retro koncept, jenž je současně pojízdnou vodíkovou laboratoří.

Jmenuje se Hyundai N Vision 74. Oficiálně se představil už v loňském roce. A zatímco se ve světě spekuluje o připravovaném sériovém modelu, na letošních Legendách se ukáže originální studie. A Hyundai při jejím vývoji spojil minulost s budoucností – designově se inspiruje v Česku málo známým kupé Hyundai Pony z roku 1974 a přijíždí s technikou zítřků. Automobilka říká, že N Vision 74 je jedním z konceptů, který významně ovlivní budoucí technologický vývoj značky.

Foto: Thorsten Weigl Photography

Aerodynamický elektromobil Hyundai Ioniq 6 je novou vlajkovou lodí značky a už stihl získat prestižní ocenění pro Světové auto roku 2023.

Nejdůležitějším rysem studie vyvinuté sportovní divizí Hyundai N je totiž vysoce výkonný elektrický pohon s vodíkovými články a elektromotorem o maximálním výkonu přesahujícím 500 kW a nejvyšším točivém momentu přes 900 newtonmetrů. Elektrická energie vyrobená z vodíku se přitom ukládá do vysokonapěťového akumulátoru s kapacitou 62,4 kWh a Hyundai dodává, že palivová nádrž s kapacitou 4,2 kilogramu se plně natankuje za pouhých 5 minut.

Pokud však Hyundai N Vision 74 něčím opravdu fascinuje, tak designem. Vizuálně vzdává hold svému předchůdci ze sedmdesátých let navrženému slavným automobilovým designérem Giorgettem Giugiarem. Díky tomu láká na netradiční kombinaci retra a futuristických designových prvků. A vy si jeden z nejzajímavějších elektrických konceptů posledních měsíců budete moci prohlédnout naživo už na konci letošního května.

Foto: Hyundai

Nový Hyundai Kona se na letošní motoristické slavnosti Legendy ukáže s hybridním pohonem a výbavou N Line.

A Hyundai na letošní Legendy přiveze i další zásadní novinky. Už teď se můžete těšit na českou premiéru nového hybridu Kona HEV N Line, který se představí po boku vlajkové lodi značky a Světového auta roku Ioniq 6. Doplní je modernizovaný elektromobil Ioniq 5 s novými digitálními zpětnými zrcátky, větší baterií a vylepšeným termomanagementem s předehřevem akumulátoru pro efektivnější dobíjení.

Základní informace o motoristické slavnosti Legendy 2023

KDY: od soboty 27. do neděle 28. května 2023

VSTUPNÉ: Základní vstupné činí 600 Kč, zlevněné pro studenty, seniory a doprovod osob s ZTP/P je 300 Kč, děti ve věku 6 až 15 let zaplatí 100 Kč a děti do 6 let mají vstup zdarma.

Reklama

Načítám