Hlavní obsah

Nový Ford Mustang GT poprvé v ČR, představí se na pražských Legendách

Foto: Ford

Už za necelý měsíc bude Česko žít letošní motoristickou slavností Legendy. Tradičně se na největší české výstavě aut představí i národní automobilové premiéry a jednou z nich bude i nejnovější Ford Mustang GT. Ten je evolucí předcházející generace a zachovává si charakteristický vidlicový osmiválec ve spojení s manuálem, nebo automatem.

Článek

Pražská motoristická slavnost Legendy se otevře automobilovým nadšencům a zvědavým návštěvníkům už za necelý měsíc. Na tradiční největší automobilové výstavě v Česku se můžete těšit i na české premiéry nejdůležitějších novinek posledních měsíců, na jaké jsme vás nalákali už v naší první oficiální pozvánce. A teď vás zveme na národní představení jedné z nejvýraznějších novinek, co do Evropy přijede až zpoza velké louže.

Na letošních Legendách na výstavišti v pražských Holešovicích se české veřejnosti poprvé ukáže nejmodernější Ford Mustang GT. Američané jej představili na úplném konci loňského léta a navázali na tradici předchůdců. Novinka jde proti dnešním trendům a zachovává si charakteristické srdce – pětilitrový vidlicový osmiválec Coyote, a dokonce se v Česku bude prodávat s manuálem i automatem.

Foto: Ford

Ford Mustang GT se v Česku bude prodávat pouze s vrcholným pětilitrovým osmiválcem. Standardní kupé v nabídce doplní i stylový kabriolet.

Nejnovější Mustang s interním továrním pojmenováním S650 je velkou evolucí předcházejícího modelu a zaujme elegantnějším uhlazenějším designem. Bude se vyrábět jako standardní kupé i kabriolet. Z modernějšího interiéru mu pak zmizely typické retro prvky inspirované letectvím, zato je vybaven nejnovějšími technologiemi. Pokročilejší digitální přístrojový štít a infotainment využívají moderní grafiku zakládající na technologii Unreal Engine známé z počítačových her.

Nový Ford Mustang se na pražských Legendách představí veřejnosti už během posledního květnového víkendu. Už dřívější plány automobilky potvrdily, že sériová výroba nejnovějšího Mustangu začne v červnu a první zákaznická auta se u nás objeví koncem letošního léta.

Základní informace o motoristické slavnosti Legendy 2023

KDY: od soboty 27. do neděle 28. května 2023

VSTUPNÉ: Základní vstupné činí 600 Kč, zlevněné pro studenty, seniory a doprovod osob s ZTP/P je 300 Kč, děti ve věku 6 až 15 let zaplatí 100 Kč a děti do 6 let mají vstup zdarma.

Reklama

Načítám