Hlavní obsah

Rally Pačejov 2022: Program a trasa závodu, kde se sejde tuzemská automobilová špička

Foto: Automoto Klub Pačejov

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dvoudenní podnik Invelt Rally Pačejov patří k nejkratším rally mistrovství české republiky, to ale jen znamená, že akce bude o to intenzivnější. Letos se pojede celkově již 43. ročník – kdy, kde a s jakým programem? To vše se dozvíte v naší pozvánce.

Článek

O mistrovi republiky se rozhodlo již na Barumce, ale o další body do výsledného pořadí se bude bojovat na předposledním podniku letošního mistráku. Co na ní diváky čeká letos?

Kdy se jede Invelt Rally Pačejov?

Letošní ročník se jede na přelomu září a října v termínu 30.09.–02.10.2022.

Pátek 30. září: Administrativní a technické přejímky, shakedown, slavnostní zahájení

Sobota 1. října: Šest rychlostních zkoušek ve třech sekcích

Neděle 2. října: Šest rychlostní zkoušky ve dvou sekcích

Foto: Automoto Klub Pačejov

Dvoudenní program Rally Pačejov bude našlapaný akcí

KDE?

Centrem závodního víkendu je obec Horažďovice na jihozápadě Čech. V jejím blízkém okolí na závodníky čeká 12 rychlostních zkoušek v celkové délce lehce přes minimálních 140 km.

Páteční Shakedown se pojede v úseku Velký Bor–Třebomyslice. Slavnostní představení posádek proběhne od 19:30 na Mírovém náměstí v Horažďovicích, následovat bude ohňostroj.

Sobotní program začíná slavnostním startem v 8:30 v Horažďovicích a naplno se začne závodit v 8:55 na první erzetě v Čečelovicích.

Nedělní druhá etapa začíná sedmou RZ v Pracejovicích startující v 8:40. Vyhlášení výsledků proběhne na Mírovém náměstí v Horažďovicích od 14:50.

Aktuální časový harmonogram najdete na stránkách pořadatele.

NA CO SE TĚŠIT?

Jako vždy se tu sejde ta nejvyšší česká závodnická špička, která se popere o další body do celkového pořadí. Bude se tedy závodit jako vždy na plný plyn až do cíle.

Kromě hlavního závodu se v Pačejově představí také posádky České Trophy v rally pravidelnosti.

Reklama

Načítám