Hlavní obsah

Škodovka vede Dakar! Favorizovaní Španělé udělali chybu a „knírač“ Klymčiw se posunul do čela

Foto: Škodovkou na Dakar

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Škoda 130 LR závodníka Ondřeje Klymčiwa se po osmé etapě Dakaru Classic ujala vedení. Po chybě favorizované španělské posádky se východočeský závodník ozdobený knírkem ujal vedení. Vzhledem k tomu, že jede charitativní závod, je motivace vedení udržet obrovská. Navíc na to není sám.

Článek

Letošní Dakar jede Škoda 130 LR Ondřeje Klymčiwa naposledy, ovšem tentokrát pro dobrou věc, což je nejspíš ten nejlepší motivátor ke skvělým výsledkům. Díky chybě favorizovaných Španělů v osmé etapě se Klymčiw a jeho kopilot Brož ujali průběžného CELKOVÉHO VEDENÍ v kategorii Dakar Classic.

Podle slov Klymčiwa, se kterým jsme ve spojení, se se svým parťákem a mechanikem skvěle sladili a po dobu závodu více méně šlape spolehlivě i jejich auto. Byť mu třeba ze začátku uletěla kapota a během šesté etapy motor sežral asi 15 litrů oleje na 200 ostrých kilometrů. Ale co, to auto je zkrátka nezmar.

Připomeneme, že Klymčiw vyjíždí finance pro Centrum Paraple, přičemž každá etapa má svého sponzora, který podle ujetých kilometrů či jiných parametrů posílá na konto charity patřičný finanční obnos. Aktuálně je na kontě skoro 400 000 Kč, přičemž na dobrou věc můžete přispět i vy, a to ZDE. Cíl je milion korun, který je však ještě poměrně daleko.

Každopádně Ondrovi držíme palce, přece jen jde o českého průkopníka v sérii Classic, který na Dakar přivedl nejenom auto značky Škoda, ale i další skvělé české posádky. Ondro, díky a držte se!

Reklama

Načítám