Hlavní obsah

První zářijový víkend bude patřit Rally Vyškov: Nálož motoristické show si užijete zdarma!

Foto: Adam Březík (Facebook)

Loňský vítěz vyškovských etap Adam Březík.

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Letošní série Rallysprintu bude co nevidět pokračovat čtvrtým závodem a historicky jednatřicátým ročníkem Rally Vyškov. Máme pro vás ucelený program i informace ke vstupenkám.

Článek

Vyškovská rallye se pojede první zářijový víkend coby čtvrtý podnik české Rallysprint série, který se naposledy konal v Příbrami. V rámci této soutěže se letos pojedou už jen tři podniky, po Rally Vyškov následuje ještě Morava-Šternberk a Vsetín. Loňské vítězství bude obhajovat Adam Březík, který s Fabií R5 skončil 8,5 s před Vojtěchem Štajfem na Polu GTI R5.

Termín Rally Vyškov 2023

Jednatřicátý ročník Rally Vyškov se uskuteční od 1. do 2. září 2023.

Program a etapy Rally Vyškov 2023

V rámci vyškovské rallye se pojede pouze šest rychlostních zkoušek, přičemž všechny se stihnou v rámci sobotního dne. Na jezdce čeká výzva v podobě ostrých 70,42 kilometru, startuje se krátce po deváté ranní:

  • RZ1 09:18 Ivanovická brána – Hlubočany 1 (14,79 km)
  • RZ2 09:54 Račická 1 (9,93 km)
  • RZ3 10:33 Podivická 1 (10,49 km)
  • RZ4 12:46 Ivanovická brána – Hlubočany 2 (14,79 km)
  • RZ5 13:22 Račická 2 (9,93 km)
  • RZ6 14:01 Podivická 2 (10,49 km)

Ač jsou všechny soutěžní jízdy naplánované v sobotu, Rally Vyškov letos láká na bohatý páteční program. Organizátoři kromě představení vybraných posádek na Masarykově náměstí ve Vyškově (od 19:00) vyzývají fanoušky také k návštěvě shakedownu, jenž se jede od půl čtvrté odpoledne.

Foto: Racing 21

Takto se ve Vyškově létalo v loňském roce.

Vstupenky

Vstup do diváckých zón na jednotlivých etapách Rally Vyškov je zdarma, stejně tak se zájemci mohou podívat i do paddocku rallysprintové soutěže. Veškeré důležité informace týkající se organizace a jednotlivých rychlostních zkoušek najdou příznivci na oficiálním webu Rally Vyškov (www.rallyvyskov.cz), případně na facebookovém či instagramovém profilu.

„Administrativní příprava rally jde do finále. Všechny subjekty nám, stejně jako v minulých letech, vyšly vstříc. Přestože v některých obcích jsou nové starostky či starostové, navázali jsme na spolupráci z minulých let a za to chceme všem poděkovat. Spokojenost všech je pro nás důležitá, protože chceme spolupracovat i v budoucnu. A v neposlední řadě děláme rally pro radost fanoušků a také pro propagaci naší krásné krajiny,“ uvedl předseda Hanáckého rally klubu Ladislav Petráš.

I letos se tedy máme na co těšit!

Načítám