Hlavní obsah

Na mostecký autodrom míří krásné automobilové klasiky. Přijďte o víkendu nasát vůni benzinu a užít si netradiční akci!

Foto: Autodrom Most

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dva dny plné automobilových zážitků, pestrá výstavní plocha, historické závody. Na mostecký okruh se o víkendu vrací akce The Most Classic, kde si každý správný fanda aut jistě přijde na své.

Článek

Úžasná akce Le Mans Classic či legendární Festival rychlosti v Goodwoodu. Takové události se staly předlohou pro obdobnou akci v českém prostředí zvanou The Most Classic. Jak už název napovídá, středobodem dění je mostecký autodrom a prim tu hrají úžasné automobilové klasiky. Už loňský nultý ročník vzbudil velkou pozornost u široké veřejnosti a letos chtějí organizátoři na tento úspěch navázat.

Termín a program

Akce The Most Classic se uskuteční od pátku 6. října do soboty 7. října a spojuje výstavu a závody klasických aut v jednu událost. Zváni jsou nejen majitelé nejrůznějších historických vozů, ale také jejich fanoušci! Letošní ročník nese podtitul Motorsport, design & umění a poprvé je dvoudenní.

Stejně jako loni je akce propojena se závodním víkendem rakouské mezinárodní série Histo Cup, při které se na okruhu představí někdejší ikony motoristického sportu. Chybět nebudou například Ford Capri Turbo či Austin Mini Cooper S.

Foto: Autodrom Most

Pozvánka na blížící se slavnost The Most Classic 2023.

Páteční program patří především jezdění a zaměřuje se primárně na majitele vozů, kteří si své kousky chtějí vyzkoušet na velkém závodním okruhu. Nechybí ale ani společenské setkání s bohatým večerním programem, kde se kromě jiného představí i trasa vytrvalostní jízdy Oldtimer Express pro příští rok. Pokud byste se chtěli pátečního programu zúčastnit, registrovat se můžete zde. Hlavním dnem však bude sobota, kdy už se může přijít podívat i široká veřejnost.

Vstupné

Pro vlastníky vozů jsou připraveny nejrůznější balíčky od prostého vystavení vozu až po soutěžní jízdy na polygonu, večerní společenský program a ubytování. A fanoušci? Ti mají po celý víkend vstup zdarma včetně závodního paddocku. Kromě sledování závodů a historických vozů je pro ně připraven i bohatý doprovodný program včetně jízd na uzavřené části polygonu.

Tak nezapomeňte, automobilový festival The Most Classic 2023 se koná již tento víkend a rozhodně bude na co koukat!

Načítám