Hlavní obsah

TSK vydala kompilaci pěti let nehod v komplexu Blanka

Foto: HZS Praha

Nehoda v tunelovém komplexu Blanka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V Praze máme krásný tunel. A jak už to tak bývá, v tunelech se občas bourá, přičemž odstraňování následků nehod je zpravidla poněkud komplikované. Zejména pak u tunelu, který denně odbaví bezmála 100 000 projíždějících aut. Právě proto vytvořila Technická správa komunikací (TSK) sestřih z některých pozoruhodných nehod, které se v Blance za pět let odehrály.

Článek

Tunelový komplex Blanka, tvořený Brusnickým, Dejvickým a Bubenečským tunelem, oslavil v pátek pět let od oficiálního otevření. Předtím se budoval osm let a mnohá zdržení, doprovázená navyšováním ceny celého projektu, vyvolávala uštěpačné poznámky na téma, v jakém smyslu je vlastně Blanka „tunel“.

Všechno ale nakonec dobře dopadlo a Blanka značně ulehčila automobilové dopravě v našem hlavním městě. Po většinu času funguje Blanka uspokojivě a i za hustého provozu projedete zpravidla hladce, plynule, případně jen s minimálním zdržením, jenže pak se taky může stát, že nějaká nehoda tunel zablokuje, a tak zkolabuje doprava téměř po celém městě.

Následující video je sestřihem z dopravních kamer, které jsou rozmístěny po celém komplexu Blanky a které spravuje spolu s celým tunelem TSK. Je doplněno o trefnou muziku (byť znělka z Pata a Mata by se hodila ještě víc), a dokonce i o „komentáře“ jednotlivých aut, které do nehodové kompilace vnáší trochu odlehčení.

Přesto tohle video není ani tak sranda jako spíš náhodná ukázka toho, jak se v Blance (a ani v žádném jiném tunelu a po žádné jiné silnici) určitě jezdit nemá. Protože skončit v tunelu na boudě, ještě ideálně za plného provozu, prostě nechcete.

Reklama

Související témata:
Tunel Blanka
Načítám