Hlavní obsah

Třikrát hurá - Audi R8 GT bude

Foto: Archiv Garáž.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Už jsme o tom jednou psali a sen se teď konečně stává realitou. Na letošním frankfurtském autosalonu by se mělo představit první Audi s pohonem zadních kol. Bude to supersportovní R8 V10 GT.

Článek

Automobilku Audi proslavil především pohon všech kol quattro a jeho reklama, ve které prémiový sedan 100 CS vyjede zasněžený skokanský můstek. A pohon všech kol je symbolem značky Audi po téměř celou její historii. Jenže teď přichází okamžik, kdy se budou přepisovat dějiny. Sportovní oddělené se rozhodlo, že kromě pohonu všech kol nabídne také zábavnější koncepci s pohonem pouze zadní nápravy. V Audi konečně pochopili, že sportovní aut má být zábavné a notně nepotřebuje pohánět obě nápravy. Navíc se tím sníží hmotnost. 

Na letošním podzimním autosalónu ve Frankfurtu by se tak vedle ostrého RS4 Avant měl představit supersport R8 V10 GT s pohonem pouze zadních kol. Před několika měsíci to potvrdil generální ředitel divize Audi Sport, Stephan Winklemann a to je také možná hlavním důvodem, proč se sportovní oddělení přejmenovalo z Quattro na Audi Sport. Jenže v tomto případě máme obrovskou radost. Poslední dobou začaly být sportovní verze Audi velmi dobré a tohle je posune ještě do dimenze větší zábavnosti a navíc se přiblíží ke svým největším konkurentům, tedy k BMW a Mercedesu, které u sportovních modelů používají pohon zadních kol. Už teď se těšíme na první driftovací Audi. Navíc tím bude R8 lépe sekundovat závodní variantě GT3, která má od začátku pohon zadních kol. 

Reklama

Načítám